U manjim spavaćim sobama gotovo je nemoguće pronaći dodatni prostor za još jedan ormar ili police, ali zato postoji čitav niz trikova koji će vam obezbediti dodatni prostor za odlaganje stvari i tako maksimalno iskoristiti svaki kutak sobe.
Nikada nemamo dovoljno prostora za odlaganje stvari, a to se posebno odnosi na spavaću sobu, gde se najčešće nalazi garderoba. Bez obzira na veličinu sobe, dodatni ormar bi uvek dobro došao!

Ovo se posebno odnosi na male spavaće sobe, gde je nemoguće pronaći dovoljno prostora za dodatne noćne ormariće, police i ormare odgovarajuće veličine. Ako i vi tražite ideje kako da sve uklopite u svoju malu sobu, donosimo vam nekoliko ideja kako biste maksimalno iskoristili prostor i imali dovoljno mesta za sve što vam je potrebno.

Stalak za odeću

Ako vam hronično nedostaje prostora za odlaganje odeće, a drugi orman nije opcija, dajte šansu praktičnom stalku sa ofingerima! Njegova prednost je što će se uklopiti u skoro svaki ugao sobe, a zbog svog otvorenog dizajna veoma je praktičan i šik.

Organizator

Pored stalka sa ofingerima, opcija je i izuzetno praktičan stalak sa zatvorenim fiokama koji visi na vratima. U tzv. organizatoru možete držati čarape i donji veš, patike ili šminku, a možete ga okačiti na ulazna vrata u sobu ili vrata ormana.

Vešalice na vratima

Jedno od najpopularnijih rešenja je najjednostavniji držač sa nekoliko vešalica koji se postavlja na vrata sobe. Na njemu možete držati jakne, kapute ili finije košulje odložene na vešalici. Njegova najveća prednost je nenametljiv dizajn i multifunkcionalnost jer ga po potrebi možete koristiti i u drugim prostorijama.

Kutije za odlaganje

Najefikasniji način da se uvede red i transparentnost u garderobu su kutije za odlaganje stvari. Uštedeće vam prostor jer omogućavaju da razne sitnice sortirate na jednom mestu i tako izbegnete da zauzmu previše prostora u fiokama ili na policama.

Torbica za nameštaj

Jedno od relativno novih rešenja je torba za nameštaj, a kada je jednom stavite u spavaću sobu, nećete znati kako ste živeli bez nje! Toliko je praktična i elegantna da će vam se apsolutno dopasti, a možete je staviti na ivicu kreveta ili pored noćnog ormarića.

U njoj možete držati sve što vam je potrebno pri ruci dok ste u krevetu, od naočara i slušalica preko mobilnog telefona do omiljene knjige ili tableta.

Ofingeri za pantalone i suknje

Jedna vešalica za nekoliko pari pantalona je nepogrešiv izbor za svaki orman. Ne samo da ćete ovim načinom kačenja pantalona izbeći neželjene nabore, već ćete značajno uštedeti prostor i vizuelno lepše poređati omiljene komade.

Bračni krevet sa kutijom za odlaganje stvari

Kutija za skladištenje ispod kreveta zaista čini čuda kada je u pitanju dobijanje dodatnog prostora za odlaganje. U zavisnosti od dubine, možete postići efekat kao da ste kupili još jedan veliki ormar, jer će u njega stati celokupna vansezonska kolekcija, posteljina i peškiri koji vam nisu potrebni, a verovatno i još dosta stvari koje ne koristite svaki dan.

 Bonus video

Stan art direktorke Cosmopolitana Instagram/abby.silverman