Nakon što je ova eminentna kompanija, koja se bavi uporednom analizom mobilnih mreža, izvršila opsežna ispitivanja i merenja na terenu, rezultati su još jednom pokazali izuzetan kvalitet mobilnih usluga u mts mreži širom Srbije.

Merenje koje je pokazalo da je mts najpouzdanija mobilna mreža u Srbiji fokusira se na govorni i internet saobraćaj, a od ukupno 1000 bodova, mts je osvojio čak 945.94. Kada je u pitanju govorni saobraćaj, od ukupno 350 mts je osvojio 328.92 poena, dok je za internet saobraćaj od mogućih 650 osvojeno 617.02 poena.
Izražavajući zadovoljstvo i ponos osvojenim prvim mestom, Izvršni direktor za tehniku Telekoma Srbija Đorđe Marović istakao je značaj timskog rada, posvećenosti i stručnosti zaposlenih, bez čega nije moguće ostvariti ovakve rezultate, i dodao: „Ovo prvo mesto nam je važno pre svega kao potvrda da našim korisnicima pružamo uslugu najvišeg kvaliteta i pouzdanosti. Oni su ti koji našem radu daju smisao, jer niko mrežu ne gradi radi mreže, već da bi život ljudi u savremenom svetu učinio lakšim, lepšim i zabavnijim. Sa druge strane, činjenica da smo u poslednje tri godine svaki put nagrađeni po merenjima NET CHECK-a, jasno govori o tome da smo spremni i za nove izazove i da će svi korisnici mts-a, kao i oni koji to postanu, moći prvi u Srbiji da uživaju i u najboljim performansama mobilne mreže nove generacije“.

NET CHECK je nemačka kompanija čija ekspertiza obuhvata ispitivanja kvaliteta mobilnih mreža širom Evrope
Promo 

NET CHECK je nemačka kompanija čija ekspertiza obuhvata ispitivanja kvaliteta mobilnih mreža širom Evrope, sa naglaskom na tržišta Austrije, Nemačke i Švajcarske. U svojim istraživanjima, kompanija kombinuje inženjersku ekspertizu i rigorozne statističke metode.

„Rangiranje je zasnovano na NET CHECK benchmarking metodologiji, koja se fokusira na proceni iskustva krajnjeg korisnika. Procenjivali smo dostupnost usluge, održivost, kvalitet mreže i performanse. Sertifikat najpouzdanije mreže svedoči o dosledno pouzdanim performansama koje Telekom Srbija pruža svojim korisnicima u govornim uslugama i uslugama prenosa podataka.” izjavio je Detlef Zernik, Izvršni direktor NET CHECK-a.

Zvanično NET CHECK istraživanje mobilnih mreža sprovedeno je tokom maja, juna i jula meseca 2023. godine. Merenje je sprovedeno u četiri velika, osam srednjih i 27 malih gradova, dok su testiranja tokom vožnje vršena 119 sati na gradskim i 65 sati na lokalnim putevima. Detaljan izveštaj je dostupan na www.nc-group.net/en/mobile-network-serbia-2023/