Dnevna soba je jedan od najvažnijih elemenata našeg doma, jer je to prostorija u kojoj provodimo većinu svog vremena. Njegovo opremanje, izgled i izvedba određuju atmosferu čitavog stana, stoga, pored praktičnosti i udobnosti, vredi obratiti pažnju i na estetsku dnevne sobe. Sada su dekorateri enterijera naveli pet najčešćih grešaka koje gotovo svi prave prilikom opremanja dnevnog boravka, bez izuzetka.

1. DNEVNI BORAVAK SE SASTOJI OD SAMO JEDNE SOFE

Za mnoge ljude, sasvim je dovoljna jedna sofa u dnevnom boravku. Postoje trenuci kada nema drugog rešenja kada je prostor ograničen, ali ako ipak možete da postavite jednu ili dve fotelju (još bolje, fotelje), stvorićete harmoničniju celokupnu sliku i prostorne proporcije će biti bolje raspoređene u dnevnoj sobi!

2. CELA SOBA JE DOSADNOG, MINIMALISTIČKOG STILA

Bež dnevne sobe sa modernim nameštajem su veoma popularne poslednjih godina, ali minimalističke sobe lako mogu izgledati beživotno i dosadno. Prema dizajnerima enterijera, vredi obratiti pažnju na činjenicu da čak i ako svoju dnevnu sobu dekorišete minimalističkim tonovima, bojama, nameštajem, u prostoriji ipak treba da bude prisutan neki uzorak koji može da razbije monotoniju.

3. UREĐENE DNEVNE SOBE KOMPLETOM NAMEŠTAJA

Mnogi ljudi vole garniture nameštaja, jer po sniženoj ceni možete nabaviti elemente nameštaja koji se savršeno uklapaju. Međutim, preterano jedinstvo ne dovodi do harmonije, već napetosti, što mesto čini ni približno tako lepim i prijateljskim kao što ste prvobitno nameravali da bude. Stručnjaci preporučuju da izbegavate garniture nameštaja i da pokušate da kupite elemente koji se međusobno slažu, ali nisu u kompletu.

4. NA ZIDU NEMA MURALA, SLIKA, FOTOGRAFIJA

Dnevna soba je najbolja moguća soba za izlaganje zidnih ukrasa i slika. Ne morate preterivati i pokrivati svaku slobodnu zidnu površinu različitim posterima, ali jedna ili dve umetničke slike mogu neverovatno da ulepšaju dnevnu sobu. Pokušajte da izaberete sliku srednje veličine koja odgovara vašem nameštaju u dnevnoj sobi!

5. SAMO JEDAN VELIKI LUSTER NA SREDINI

Ogroman, veliki luster u sredini dnevne sobe dočaraće atmosferu koja se koristi u poslovnim zgradama i radnim mestima, ako ne dodate nekoliko manjih ili većih zidnih ili podnih lampi. Svetla koja dolaze sa strane odaju intimnu atmosferu, što se ne može reći za izvore svetlosti koji dolaze sa plafona, pa je vredno dati priliku nekoliko lampi u dnevnoj sobi!

 Bonus video

Francuski stil uređenja doma TikTok/hummusbirrd