Detalji čine razliku, to je nešto na šta se često pozivamo kada govorimo o modi, ali i o uređenju doma. Stvaranje luksuznog, kohezivnog i jedinstvenog prostora zavisi upravo od ovih završnih detalja. U potrazi za ovim detaljima, najbolje je slediti sopstveni instinkt šta nam se sviđa, a šta ne, i poslušati savete stručnjaka koji će nam pomoći da se snađemo u moru opcija.

Na profilu popularnog dizajnera enterijera Feniksa Greja pronašli smo video u kome govori o ključnim detaljima koji mogu da naprave razliku u enterijeru. Najbolje je to što su to male intervencije koje se na jednostavan način mogu koristiti u gotovo svakom prostoru.

Osvetljenje, osvetljenje i još malo osvetljenja

Ključ za udoban i moderan enterijer je slojevito osvetljenje. Nemojte se oslanjati samo na plafonsko osvetljenje, već ga kombinujte sa podnim, stonim lampama ili visećim rasvetnim telima za 'cozy' efekat koji će svaki dom pretvoriti u atmosfersku oazu za uživanje.

Vaza i skulptura u jednom

Vaze su najjednostavniji način da osvežite bilo koju prostoriju u stanu ili kući. Komadi koji izgledaju kao skulpture izgledaju posebno dobro. Tako ćete, sa ili bez cveća, imati upečatljiv detalj koji će dati karakter kuhinji i trpezariji, kao i spavaćoj sobi. Najbolje je što se ove vaze lako mogu naći u 'home' ponudi high-street brendova po pristupačnoj ceni.

'Coffee table' - dekoracija i inspiracija

Dekorativne knjige su postale hit u poslednje vreme. A Grej ističe da su veoma jednostavan način da unesete boju u prostor, ali i da pronađete inspiraciju kada vam zatreba. Uvek ih možete drugačije rasporediti ili premestiti i tako transformisati određeni ugao doma.

Dizajnirajte mesto za sitnice

Dizajner napominje da je ovo veoma jednostavan ukrasni komad sa kojim nikada ne možete pogrešiti. Reč je o poslužavniku ili posudi namenjenoj odlaganju sitnica kao što su ključevi, nakit, koji često izgledaju neuredno ako ih samo ostavite. Ako odaberete šik objekat za ovu namenu, vaš hodnik, noćni ormarić ili bilo koje drugo mesto gde inače ostavljate takve sitnice odmah će izgledati luksuznije.

Organizovano kupatilo

Kupatila su često dizajnerski zanemareni delovi našeg doma. U ovim prostorijama nam je jedino važno da imamo sve što nam je potrebno za svakodnevnu higijenu, zbog čega površine oko lavaboa ili kade često mogu da izgledaju zatrpano i neuredno. Kako različite etikete i pakovanja ne bi pokvarile ukupan utisak o prostoru, dobra opcija je nabavka univerzalnih dozera, organizatora za higijenske potrepštine, peškire i slično. Uopšte ne treba da naglašavamo da će sa ovih nekoliko detalja obično kupatilo izgledati kao prostorija u luksuznom hotelu.