Zbog brzog načina života, neredovne i nepravilne ishrane javlja se I prekomerno zadržavanje vode u organizmu. Otečeni zglobovi, višak kilograma i pospanost, samo su neki od simptoma koji ukazuju na ovaj problem.

Kako izbaciti vodu iz nogu

Pre svega trebalo bi napomenuti da teška hrana - dosta začinjena, masna i suva, stvara zdravstvene probleme koji se kasnije odražavaju na pojedine delove telova. S tim u vezi, višak vodekoji se "skuplja" u nogama je jedan deo tih problema, a neredovna fizička aktivnost još više povećava ozbiljnost inicijalnog problema. Kako izbaciti vodu iz nogu je pitanje koje muči mnoge, a odgovori su razni.

Razni čajevi, kao što su zeleni čaj, čaj od peršuna, čaj od maslačka mogu pomoći pri izbacivanju vode iz nogu, ali i dnevna fizička aktivnost od pola sata, takođe, je od velike koristi. Takođe, regulisanje ishrane dosta pomaže u izbacivanju vode, a to znači da bi se nezdrave masti, koje dolaze iz prerđene industrijske hrane trebalo svesti na minimun.

Višak vode na stomaku.
Shutterstock 

Kako izbaciti vodu iz stomaka?

Postupak izbacivanja vode iz stomaka može da se vrši, takođe, prirodnim putem. Razni čajevi, regulisana ishrana i fizička aktivnosti najbolje su za izbacivanje vode iz stomaka.
Znači, fizička aktivnost, izbacivanje prerađenih namirnica iz jelovnika, konzumacija hrane bogate kalijumom i magnezijumom, ograničen unos ugljenih hidrata i dosta tečnosti, pomoći će vam da se rešite viška vode u stomaku.

Magnezijum za izbacivanje tečnosti

Magnezijum je elektrolit koji pomaže u regulisanju ravnoteže tečnosti u organizmu. Zeleno lisnato povrće, avokado, bademi i pasulj odlični su izvori ovog minerala.

Unosite više tečnosti
Shutterstock 

Namirnice koje pospešuju izbacivanje vode iz organizma

Voće i povrće bogate kalijumom

Kako biste smanjili nivo natrijuma i povećali nivo kalijuma, najbolje je da to radite pute ishrane. Birajte voće i povrće bogato kalijumom - kupus, kelj, zelena salata, spanać, peršun, i voće - banana, kajsije, narandže, šljiva.
Takođe, preterano slana hrana zadržava vodu u organizam, tako da bi trebalo da smanjite količine soli pri pri pripremanju jela. Konzumiranjem prirodnih diuretika, kao što je kafa, primera radi, izbacuje se voda iz organizma.
Pored gore navedenih namirnica predlažemo vam i upotrebu sledećih prirodnih čajeva: čaj od maslačka, rastavić čaj, crni i zeleni čaj.