Saška Veselinov, supruga Đorđa, mlađeg brata novaka Đokovića, postala je mama pre manje od 3 meseca, međutim, to nikada ne biste rekli nakon što vidite njene fotografije. Zanosna lepotica bila je aktivna kako pre nego što je ostala u drugom stanju, tako i tokom trudnoće, te ne čudi što se viška kilograma, koji je potpuno normalna stvar kada ste trudni, rešila u rekordnom roku.
Ona je tajnu svoje vitke linije podelila na Instagramu, i nije se libila da odgovara na sva pitanja pratilaca. Kako je otkrila, tokom trudnoće ugojila se čak 20 kilograma, a veliki problem joj je predstavljala i nakupljena voda u nogama, koja joj je zadavala strašne muke.
Ipak, kako se porodila tako su i kilogrami otišli, a sa njima i sav višak vode. Takođe, ona je rekla i da planira da se tom problemu posveti čim se za to ukaže prilika, ali i da je jedva dočekala da se malo oporavi kako bi ponovo počela da vežba.
Nakon porođaja joj je ostao još mali broj kilograma pa je odlučila da to što pre reši. Ona je otkrila kako se hrani, ali i zbog čega je odlučila da na neko vreme izbaci iz ishrane šećer, meso i drugu hranu koja opterećuje organizam.
"Pre malo više od godinu dana, predložila sam Đoletu da mesec dana budemo na detoks režimu, da izbacimo meso i mlečne proizvode (koje ja retko kad konzumiram inače) i slatkiše. Razlog moj je bio jer sam bila redovna na treninzima ali nisam uviđala neku promenu, bila sam naduta i bez energije. Radila sam i test kako bih saznala na koju sam hranu intolerantna, pa sam krenula da pratim kako se osećam kada pojedem neku namirnicu sa spiska", otkrila je Saška.
Nakon detoksa kilogrami su krenuli da idu na dole, što ju je veoma obradovalo. "Kada sam se porodila, prvih nekoliko nedelja nisam imala apetit, valjda sam imala dosta zaliha iz prethodnih dana. Sada treniram svakog dana", rekla je Saška.
Takođe je otkrila da je njena ishrana sada pretežno vegeterijanska. "Takav način ishrane najviše prija mom telu" objasnila je i dodala da je čak prešla i na autofagiju.
Šta je autofagija?
Autofagija je prirodni proces u kojm se naše telo rešava međućelijskog 'otpada' i ćelija koje više ne mogu da služe svojoj svrsi.
Kada jedemo ceo dan, ne dajemo telu dovoljno vremena da se obračuna s takvim 'otpadom' i ćelijama koje treba da razgradi, odnosno nema priliku da se odmori i regeneriše. U tom slučaju je organizam fokusiran na novounesenu energiju i nutrijente koje treba rasporediti na predviđeno mesto. Upravo je to naučna pozadina iza jednog od najpopularnijih načina ishrane - povremeni post.
Povremeni post obično se radi u intervalima od 16 sati posta i perioda od osam sati u kojem jedemo sve obroke tog dana. Takav raspored obroka povoljno deluje ne samo tako da daje priliku telu da se oporavi nego i autofagiji da nastupi. Autofagija će vam pomoći da se rešite nepotrebnih stvari koje oštećuju ćelije, što znači da će čuvati zdrave i snažne ćelije koje će moći neometano da rade. Ovaj proces duže nas održava mladima i može da se koristiti za aktivno pomlađivanje.
Povremeni post u formatu 16:8 optimalan je za većinu populacije, ali ako ne odgovara tvojim navikama i potrebama može se prilagoditi
Bonus video:
Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!
U Sava Centru održana promocija knjige "Tajne zanata" Miroslava Miškovića
Viralno rumenilo košta 44€, a ne vredi ni 500 din: Ove drogerijske zamene su 10x bolje i pigmentovanije
10 situacija kada smo morali 2x da pogledamo u obuću slavnih: Kokošije kandže i danas su nešto najčudnije ikad
Elle Style Awards 2024: Počinje odbrojavanje do najvećeg modnog događaja u regionu
Ni braon ni burgundi: Ova boja haljine se bez problema uklapa u svaki dnevni stil, a mi znamo 12 najlepših