Tvrdo kuvano jaje većini uglavnom i nije neki okidač za pripremu neodoljivih zalogaja. Volimo ga posluženog za doručak, uz komad sira, u nekoj od salata (s tunom!) a uvek su dobrodošle i nove ideje poput ideje koju je nemoguće ne primetiti, jer hype koji u poslednje vreme raste na društvenim mrežama oko jela u kojem je upravo tvrdo kuvano jaje savršeni dodatak je i odličan podsticaj da se sami oprobamo u pripremi avokado tosta s rendanim tvrdo kuvanim jajima!

Doručak, letnji brunch ili večera, manje je važno jer komentari s TikToka poručuju da je ovako pripremljen zdravi sendvič odličan, bez obzira što vam se čini da ćete pri rendanju tvrdo kuvanog jajeta napraviti nered po kuhinji, jer sama priprema deo je zabave u kuhinji za koju zasigurno imamo vremena u opuštenim prolećnim danima. Dobrodošao je savet da jaje pre rendanja mora biti ohlađeno, te da osim rende pripremite i posudu u koju ćete rendati jaje.

A osim ovog TikTok hit zalogajčića s jajetom možete pripremiti odlične salate, bogati croque monsieur sendvič...

Avokado tost s narendanim tvrdo kuvanim jajima

Sastojci:

1 tvrdo kuvano jaje
2 parčeta hleba
maslac
zreo avokado
so, biber
ljuskice crvene paprike

Kako da napravite avokado tost TikTok/healthisfood

Priprema:

Skuvajte jaje, te ga ostavite da se ohladi ili koristite jaje koje ste npr. skuvali dan ranije i čuvali u frižideru. Ohlađeno jaje ogulite, a zatim narendajte na sitno. Avokado ogulite, sklonite košticu, te ga usitinite viljuškom. Hleb tostirajte, pa premažite s malo maslaca, dodajte avokado, so i biber. Po vrhu dodajte narendano jaje i malo ljuskica crvene paprike. Papriku možete da zamenite s malo narendanog parmezana. Zagrizite. Uživajte.