5 VEŽBI ZA SAVRŠENO OBLIKOVAN STRUK: Možete ih raditi i kod kuće, a rezultate ćete videti nakon ovih promena u ishrani

Sada je pravo vreme da počnete sa vežbama koje su fokusirane na stomak!

Vežbe za savršeno oblikovan struk
Shutterstock 

Bez obzira na godišnje doba, uvek pravi trenutak da učinite nešto dobro za svoje telo i organizam, a kada tu odluku prate zadovoljavajući vizuelni rezultati, složićemo se da je to „win win" situacija !

Dobro oblikovan struk je jedan od najvećih fitnes imperativa, a za postizanje vitkijeg struka važno je izbegavati hranu bogatu šećerima i zasićenim mastima i povećati unos proteina, vlakana i zdravih masti. Takođe, pijte dovoljno vode tokom dana kako biste sprečili zadržavanje tečnosti u telu koje može izazvati oticanje i nadimanje. Isto tako, kada ste pod stresom, vaše telo luči hormon kortizol, koji može uticati na taloženje sala na stomaku, a iako je u savremenom svetu stres sastavni deo naše svakodnevice, pokušajte da ga ublažite vežbanjem, meditacijom ili drugim tehnikama opuštanja. Štaviše, nedostatak sna može uzrokovati povećanje nivoa kortizola i smanjenje nivoa leptina, što može dovesti do prejedanja. Zato pokušajte da spavate najmanje 7-8 sati svake noći.

Pored vežbi za stomak, uključite i vežbe koje angažuju celo telo, kao što su kardiovaskularne vežbe i trening snage. Ovo će vam pomoći da sagorite kalorije i održite vitku liniju. Što se tiče vežbanja, u nastavku smo odabrali nekoliko osnovnih vežbi ako želite da postignete lepo definisan struk!

Plank

Plank je statična vežba koja aktivira trbušnjake, leđa i druge mišiće celog tela. Ostanite u plank položaju što duže možete i vremenom povećavajte broj minuta.

Bicycle

Ova vežba se fokusira na spoljašnje i unutrašnje delove trbušnih mišića. Lezite na pod, savijte kolena i stavite ruke iza glave i podignite ramena i okrećite torzo naizmenično levo i desno.

Suprotni udarci

To je vežba koja cilja na donji deo stomaka. Lezite na leđa i savijte kolena. Podignite noge sa poda, a zatim ispružite jednu nogu dok istovremeno podižete suprotnu ruku i pokušavate da ih spojite.

Bočni plank

Bočni plank je jedna od najboljih vežbi za definisani struk jer aktivira vaše bočne trbušne mišiće. Lezite na jednu stranu, podignite telo i oslonite se na podlakticu. Zadržite položaj koliko god možete.

Sklekovi sa rotacijom

Ova vežba aktivira trbušne mišiće, leđa i grudi. U položaju za sklek podignite jednu ruku i okrenite se u stranu, a zatim se vratite u početnu poziciju i ponovite na drugoj strani.

Važno je zapamtiti da vežbe za mršavljenje struka neće ukloniti salo sa stomaka ako se ne pridržavate izbalansirane ishrane i ne bavite se aerobnim vežbama koje sagorevaju kalorije. Takođe, važno je da se fokusirate na celokupno jačanje tela da biste postigli najbolje rezultate.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
 8