Ali zbog ubrzanog načina života i svakodnevnih obaveza često se dešava da na taj korak u dnevnoj rutini zaboravimo. Međutim, s pojavom virusa Covid 19, jačanje imuniteta više nije sezonska briga sa akcentom na prelaznim periodima između godišnjih doba. Zbog toga su brza i praktična rešenja, posebno ukoliko ih preporučuju doktori poput dr Nebojše Tasića, nešto čega je korisno pridržavati se. Prenosimo vam tri saveta prof. dr Nebojše Tasića kako da ove godine sačuvate vaš imunitet.

dr Tasić.png
Promo 

1. Izbegavajte bespotreban stres - Stres je stanje kojem smo u većoj ili manjoj meri, svi izloženi, a veoma često je on uzrok slabljenja imunog sistema. Kako biste sačuvali zdravlje i smanjili negativan uticaj na vaš organizam, pokušajte da se manje izlažete situacijama koje deluju nepovoljno na organizam i nivo stresa svedete na minimum. Balansirana ishrana, kvalitetan san u optimalnim količinama i povećan unos vitamina i minerala bilo kroz ishranu ili tečnost, može napraviti veliku razliku u tome kako se osećate i borite sa stresom.

2. Pola sata fizičke aktivnosti je malo vremena za puno benefita po zdravlje – Jedna lagana šetnja u prirodi, vožnja bicikla ili trening u teretani dnevno mogu da pomognu u tome kako se osećate, ali i da doprinesu jačanju vašeg imunog sistema. Pre, posle i tokom vežbanja je izuzetno važno da se pravilno hidriramo.

MGMIVELA_IMMUNO_vizual_za_online_RTS_580x400px__SRB__02.jpg
Promo 

3. Nedostatak magnezijuma može uzrokovati manjak vitamina D - Povećan unos magnezijuma je već ustaljen savet koji možete čuti od mnogih doktora, upravo zbog brojnih benefita koje ima za organizam: učestvuje u više od 300 funkcija u telu, smanjuje umor i stres, pospešuje normalan rad srca, moždane funkcije i ima izuzetno važnu ulogu u aktiviranju vitamina D u našem telu. Pojednostavljeno, ukoliko nemamo dovoljno magnezijuma, nećemo imati ni dovoljno vitamina D, čak i ako ga unosimo putem suplemenata. Zbog toga je preporučljivo unositi ih zajedno. Mg Mivela Imuno prirodno sadrži magnezijum i dodatno je obogaćena vitaminom D i mineralom cinka, elementima koji doprinose normalnoj funkciji imunog sistema.
Za jak imunitet tokom čitave godine nije potrebno previše. Dovoljni su dobra volja, svest o tome koliko je zdravlje važno za sve što u životu radite i želite, kao i da pratite savete stručnjaka poput dr Tasića, koji su svoje karijere posvetili tome da svi budemo zdraviji i osećamo se bolje.