Iščekivanje mlade i trenutak kada je mladoženja konačno ugleda u venčanici oduvek je bio vrlo emotivan prizor za sve prisutne. Većina mladih za svoj najvažniji dan u životu priprema se mesecima unapred, pomno planirajući kakva će biti venčanica, frizura i trenutak susreta s mladoženjom. Kako bi postigle dodatni VAU efekat, neke mladee se nakon ceremonije sklapanja braka presvlače u novu haljinu, skidaju veo i ostaju u mini haljini, kako bi zadivile zvanicee i, naravno, budućeg supruga.

Međutim, zahvaljujući najpopularnijoj mreži TikTok, među ženama koje se udaju sada popularna još jedna metoda da zablistaju na svoj veliki dan - takozvano "svadbeno šišanje". Sve veći broj njih između ceremonije sklapanja braka i prijema šišaju kosu, a reakcije zvanica i mladoženje su nezaboravne.

Ako ukucaš na TikToku popularne pojmove "wedding chop" ili "wedding haircut" primetćeš da je ovaj trend prigrlio veliki broj žena koje su nedavno rekle sudbonosno "Da". Na popularnoj društvenoj mreži već sada ima na stotine videa na kojima mladee skraćuju kosu usred venčanja.

Jedna od njih je Atina Lotito. S obzirom na to da je i sama frizerka, Atina je bila svesna kakav će efekat dobiti s novom frizurom usred svoje svadbe. Poput mnogih budućih mladih, ona je puštala kosu mesecima pre svog venčanja i paralelno spominjala svojoj kolegici Aleks Braun, vlasnici salona u Čikagu, da je duga kosa polako zamara te da žudi za šišanjem. Tako je došla na ideju da je jednostavno ošiša na dan venčanja."Aleks je ionako bila zadužena za moju svadbenu frizuru te je prisustvovala venčanju pa je to bio idealan trenutak za obe da me ošiša na samoj svadbi", ispričala je za "Byrdie Lotito".

Za svoju novu frizuru, Atina je imala viziju moderne i jednostavne frizure, ništa preterano ili komplikovano. Odlučila se za popularnu lob frizuru koja je zahvaljujući njenoj kestenastoj kosi bila kontrast beloj vjenčanici. Šišanje je trajalo 20-ak minuta, a odlučila je da to uradi odmah nakon slikanja za album, dok su gosti uz aperitiv čekali dolazak mladenaca na večeru.

"Obično nemam tremu pre šišanja, ali ovo mi se činilo tako posebno i kao velika odluka", priznala je i otkrila da su svi oko nje bili oduševljeni tim potezom. Najveću reakciju imao je njen novopečeni suprug koji je "u najmanju ruku bio šokiran".

"Nije očekivao da će me ugledati s novom frizurom dok se peo stepenicama", rekla je Atina, otkrivši da mu se promena frizure sviela. Oduševili su se i njeni prijatelji, a neki od njih su čak vrištali od euforije. Nova frizura na svadbi za nju je značila i početak novog životnog poglavlja.

"Bio je to poseban trenutak koji je označio prekretnicu u mom životu. Osjćala sam se poput leptira koji izlazi iz svoje čaure. Ali umesto da se transformišem u prekrasnog leptira, transformirala sam se u suprugu", dodala je.

Na isti potez ona podstiče i druge mlade, ističući kako je to zabavn način da promenimo izgled na dan venčanja bez da potrošimo hiljade i hilajde dinara na još jednu venčanicu koju planiramo nositi svega nekoliko sati na plesnom podijumu.