Trendovi frizura poslednjih godina naginju ka modernim adaptacijama frizura koje su se nosile 80-ih, 90-ih, a sada čak i 2000-ih. Duga kosa se suši za obimniji efekat, preferiraju se slojevi u kosi, a šiške su omiljeni akcenat bez obzira na ostatak kose. Sve ovo definitivno znači da smo u eri razigranih i upečatljivih frizura koje dominiraju celim izgledom!

Nosiva frizura koju želimo da imamo ove sezone svakako je „box“ bob. Bob je klasik kada su u pitanju kraće frizure i u trendu je skoro svake sezone sa malo izmenjenim oblikom, idealnom dužinom ili slojevitošću. Ove godine, najpoželjnija verzija boba zahteva tupe krajeve i ravne linije, ako kosa nije mnogo gusta, poželjno je preskočiti slojeve.

Ideja je da ova vrsta boba izgleda obimno i kockasto, kao što ime govori. Idealna dužina koja će se nositi ove godine seže do vilice kako bi se još više naglasio oblik boba.

Vlasnicima talasaste ili kovrdžave kose će se dopasti slojevite frizure u stilu 70-ih jer savršeno pristaju kosi sa malo više teksture. Boemske shaggy frizure, koje istovremeno deluju romantično i podsećaju na zvezde nekih prošlih vremena, postižu se sa mnogo slojeva u kosi. Neizostavan deo ove frizure su šiške, koje ne moraju uvek da budu savršene dužine ili savršeno stilizovane, što neke može da podstakne da konačno ošišaju šiške.

Poslednja trendi frizura, koja definitivno zahteva specifičan ukus i stil, je fudbalerka u stilu "nultih" (noughties mullet). Ova frizura nas nostalgično vraća u eru Paris Hilton i vrhunac kulture slavnih. Možemo se složiti da ova frizura možda nije za svakoga, ali veoma dobro dopunjuje određene modne stilove, pa ako je 2023. godina u kojoj ste odlučili da budete odvažni, možete početi sa frizurom!