Okruženi lepotama arhitekture iz različitih istorijskih perioda ovde u Beogradu, izgrađeni u bаrоknom i neorenesansnom stilu - nimalo nije začuđujuće što želimo da zabeležimo svaki ćošak.

Ali kada dođe veče, kvalitet snimaka nestaje zajedno sa suncem. Ako kroz skrolovanje vašeg feed-a često zastajete na sanjivim snimcima koji vas ostavljaju hipnotisane i zbunjene time kako su uspeli da snime ovako zadivljujuć video Night Mode opcijom – saosećamo se s vama.

Huawei Mate50 Pro.
Stefan_Stojanovic/Stefan Stojanovic 

S tim u vezi, rado smo testirali novi Huawei Mate50 Pro telefon i njegovu Night mode opciju, kako drugačije nego, prilikom spontane šetnje ulicama grada.

Na korišćenje smo dobili Mate 50 Pro verziju od veganske kože u narandžastoj boji, koja je inspirisana prikladnim prizorom za naše današnje fotografisanje - blistavim narandžastim zalascima sunca, a kasnije i vedrim nebom.

Mate50 Pro.
Huawei Mate50 Pro 

Ukoliko vas zanima šta je sve potrebno da znate za pravljenje savršenih noćni fotografija, nastavite da skrolujete za 5 saveta koje smo primenili na novom Huawei uređaju.

1. Pažljivo izaberite lokaciju

Kao i u životu, od tačke gledišta zavisi kako ćemo videti svet i prikazati ga na fotografiji. Ako se mučite sa pronalaskom savršene lokacije, uvek se možete inspirisati brojnim Instagram profilima sa dodatkom 'Belgrade' u imenu za nalet novih ideja.

Huawei Mate50 Pro telefon.
Huawei Mate50 Pro 

2. Stabilizacija je ključna

Ako imate pristup stativu, to je odličan način da zadržite kontrolu nad kadriranjem. U suprotnom, koristite bilo šta što će umiriti ruku u kojoj držite telefon tokom trajanja ekspozicije, na primer, prislonite se na torbu ili kamen, kao što je to bio naš slučaj kada smo isprobali fotografisanje sa rotiranim telefonom. Ipak, kada snimate noćnu fotografiju, to traje nekih 4-5 sekundi, što se može izdržati bez previše pomeranja.

Huawei Mate50 Pro telefon.
Stefan_Stojanovic/Stefan Stojanovic 

3. Night Mode i na prednjoj kameri

Sa moćnim funkcijama pametne kamere koje donosi Mate50 Pro, vaš telefon pruža mogućnost da napravite impresivne fotografije i video snimke pri svakom osvetljenju. Ako ste ljubitelj selfie fotografije, onda će vas sigurno obradovati opcija Night Mode-a i na prednjoj kameri. To znači da možete „kliktati“ bez opterećenja i razmišljanja hoće li se vaši posebni trenuci završiti uz mutne i tamne fotografije.

Huawei Mate50 Pro telefon.
Stefan_Stojanovic/Stefan Stojanovic 

4. Opseg zuma do x200

Da biste napravili fotografiju kojoj će se svi diviti potrebno je da obratite pažnju da detalje. Ako ih lepo istaknete i prikažete ih u pravom svetlu, mnogim ljudima će to biti interesantno (jer nisu primećivali do sada). To može biti bilo šta, pa čak i ova ulazna vrata zgrade ili čak prozori stanova ukrašeni cvećem. Ono što je sjajno jeste da za hvatanje detalja nije potrebno da priđete bliže predmetu jer će vas zumiranje dovesti do 200x bliže akciji.

Huawei Mate50 Pro telefon.
Huawei Mate50 Pro 

5. Oslonite se na Super Night Mode

Super Night režim vas vodi duboko pod okrilje tame, beležeći detalje koji daju neonsku percepciju svakom noćnom pejzažu. Pri ovoj stavci se najbolje vide prednosti vrhunske kamere sa ultra otvorom blende od 50 MP koja uzima 24% više svetlosti od Huawei prethodnika.

Huawei Mate50 Pro telefon.
Huawei Mate50 Pro 

Takođe poseduje i inovativan otvor blende na 10 različitih nivoa koje sami birate i prilagođavate prilikom stvaranja svog malog foto remek-dela. Mali savet: nemojte se plašiti da budete kreativni i apstraktni. Uz ovakve preformanse možete se slobodno prepustiti eksperimentisanju sa svetlosnim fotografisanjem koristeći svetlo van okvira kako biste u fokus stavili različite elemente u kradru.

Huawei Mate50 Pro telefon.
Stefan_Stojanovic/Stefan Stojanovic 

Onoliko koliko dobro koristimo telefon toliko dobro završavamo i svoje zadatke preko telefona. Zato ne zaboravite da staklo kamere držite čistim i konačno se prepustite čarima noćnog slikanja čiji će vas rezultati impresionirati na prvu.