Ukoliko imate problem sa mršavljenjem i ne ide vam od ruke da skinete višak kilogram, naša poznata fitnes instruktorka i influenserka Janka Budimir navela je tri greške zbog kojih ne vidite rezultate.

Ukoliko ste trenutno u fazi mršavljenja, a ne primećujete nikakve promene, obratite pažnju da li neku od ovih stavki radite svakodnevno. 

Janka Budimir.
Instagram 

1. Nedovoljan unos proteina

"Protein je najvažniji nutrijent ukoliko želite da smršate i ako želite da vaše telo lepo izgleda. Tako da ako to nije slučaj, u vašu ishranu uvrstite: jaja, meso, sireve, mahunarke, whey protein, ukoliko želite, i druge izvore proteina." 

2. Nedoslednost

"Dakle, ako želite da skinete potkožno masno tkivo za određeni vremenski period, jako je važno da budete dosledni i da 80% poštujete ono što vas vodi do vašeg cilja. Ako su to minimalno tri treninga u nedelji bitno je da odradite sva tri i, naravno, da vašu dijetu koja vas vodi do vašeg cilja ispoštujete bar 80%."

3 greške zbog kojih telo ne mršavi Instagram/jankabudimir

3. 'Pa srediću malo ishranu da prvo smršam, pa ću tek onda kad smršam da se aktiviram'

"Ovu grepku jako često čujem u poslednje vreme. Ne! Bez obzira da li imate pet kilograma viška ili 20 kilograma viška bitno je da se aktivirate, da pomerate svoje telo u prostoru. Naravno, ako imate 20 kila viška nećete skakati, radićete vežbe koje su prilagođene vašim trenutnim mogućnostima. Ali, fizička aktivnost je nezamenjiva kada krenete na put gubitka potkožnog masnog tkiva.

Janka Budimir otkrila tri greške zbog kojih se ne mršavi.
Instagram 

Ujedno, naravno ukoliko vam to zdravstveno stanje dozvoljava, je bitno da se aktivirate, da imate neki vid treninga, odnosno fizičke aktivnosti u svom danu i, naravno, da pazite šta jedete."