Najuspešnija srpska influenserka Tamara Kalinić nikada nije problema s viškom kilograma, međutim, pre nekoliko godina ona je u roku od deset meseci uspela da smrša 10 kilograma, a otkrila je i kako.

Kako je Tamara ispričala, svoju figuru dovela je do savršenstva uz režim 16:8 koji podrazumeva da dve trećine dana ne jedete, a u preostalih osam sati smestite sve obroke. A kada se pokrene priča o ishrani, odmah se postavlja i pitanje da li je to zdravo.

Ukoliko niste znali, Tamara Kalinić je diplomirala farmaciju, tako da je sigurno imala dovoljno vremena da nauči šta jeste, a šta nije zdravo.

Tamara svoju dijetu primenjuje je od početka januara pa sve do rođendana, 16. marta. Sve do tog datuma, Tamara ne konzumira slatkiše.

tamara kalinić smršala je 10 kilograma
Insatgram 

Kalinićeva od početka januara prekida s unosom namirnica sa dodatim šećerom, a "post" bez kolača, torti i čokolada traje sve do njenog rođendana koji je 16. marta. Kada je na dijeti, ona ne broji kalorije, već iz jelovnika izbacuje namirnice koje sadrže dodati šećer.

To ne znači da će organizam biti potpuno bez šećera - setite se da u voću i povrću ima fruktoze, a u mleku laktoze.

Odavno je trend da se šećer dodaje i u najrazličitije vrste industrijski prerađene hrane, obično da bi im se poboljšao ukus i produžio rok trajanja, a njihova preterana konzumacija može izazvati niz zdravstvenih problema.

uz režim ishrane 8:16 tamara je dobela liniju do svaršenstva
Insatgram 

Koncept 8:16 podrazumeva da se sva hrana unosi u periodu od 8h a da se 16h ne unosi ništa od hrane.

Koristi od ovog režima su: snižava se nivo insulina, povećava se nivo hormona rasta, nivo noradrenalina (što povećava trošenje masti za energiju, a troši se masno tkivo) i oštećene ćelije se intenzivno zamenjuju novim.

Režim koji je koristila Tamara Kalinić poseduje i antikancerogena svojstva, utiče na zdravlje srca, smanjuje oksidativni stres kao i insulinsku rezistenciju. Ukoliko ste smatrali da ovaj režim predstavlja gladovanje, to svakako nema veze sa istinom.

Raspored pravite sami zavisno od toga kad započinjete s jelom a vaše telo će za vrlo kratko vreme videti sve dobre karakteristike koje nosi ovaj način ishrane. Kod Tamare Kalinić je upalilo i dalo sjajne rezultate.

tamara kalinić otkrila je kako je smršala
IPA / ddp USA / Profimedia 

Dijeta bez dodatog šećera se može praktikovati i na duže staze, a kako je Tamara svoju figuru dovela do savršenstva pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

pritnscreen/ instagram, Instagram Kako je smršala slavna influenserka

Predlog jelovnika koncepta 16:8

Po ustajanju uzmite voda ili čaj.

Prvi obrok: Ovsena kaša ili kajgana sa integralnim hlebom i kafa/čaj.

Užina (pre ručka): Bademi, orasi, lešnici ili zdrav slatkiš poput bonžite.

Ručak: Pečena riba ili pileća prsa sa grilovanim povrćem.

Užina: Voćka po izboru, može čak i kolač ili sladoled.

Večera: Kuvani krompir preliven maslinovim uljem, bareni brokoli, riba po izboru, piše Blic Žena.

Tamara se rešila suvišnih kilograma uz poseban režim
Instagram 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!