Poznato je da Hali Beri, iako gazi šestu deceniju, ima neverovatnu figuru, a tajnu svog izgleda ne krije od javnosti - smatra da je ključ uspeha zdrava ishrana i redovan trening.

Hali Beri jedna je od najatraktivnijih glumica, a na izgledu u 56-oj godini joj zavide i mnogo mlađe žene.

Glumica je oduvek pobornica zdravog života i redovne fizičke aktivnosti, pa nije nimalo čudno što smatra da su namirnice kojim se hranimo vrlo bitan deo našeg životnog stila.

Hali Beri je pobornica zdravog života i redovne fizičke aktivnosti.
PeBu / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Bitne promene u svojoj ishrani je napravila nakon dijagnostifikovanog dijabetesa u 22 godini. Zbog bolesti se glumica vrlo lako oprostila od mnogih namirnica, a neke od njih su:

Šećer

- U ranim dvadesetim godinama, baš pre nego što su mi dijagnostifikovali dijabetes, bila sam zavisnica od šećera. Dan sam počinjala slatkim pahuljicama i raznim vrstama kornfleksa, nakon čega bih se dodatno zasladila bombonama. Bila sam konstantno pod uticajem šećera - rekla je Hali Beri.

Nakon što je saznala za svoju bolest, okrenula je novi list i iz ishrane izbacila slatkiše, desertei smanjila unos voća. Prvih nekoliko nedelja joj nije bilo lako, jednom se priznala da je u tom periodu osećala jake glavobolje i promene raspoloženja, ali nakon tri nedelje joj je nestala požuda za slatkim, te joj se i ukus potpunjo menjao, kao i kompletno zdravlje.

Ugljeni hidrati

- Odrekla sam se pirinča, čak i integralnog, paste i hleba, i mogu vam reći da nikada nisam zažalila zbog toga. Takođe sam naučila dosta o keto dijeti i zamenila sve visoko kalorične namirnice njihovim zdravijim alternativama - rekla je Berijeva.

Umesto pirea glumica jede karfiol sa puterom, a jednom je priznala da čak ne oseća razliku u ukusu. Nekada omiljenu pastu zamenila je nudlama od tikvica, pa tako uspeva da uživa u svakom obroku, ali po svom novom ukusu.

Vino

- Oduvek sam volela vino, pa mi je teško pala činjenica da i njemu moram naći alternativu. Ipak, jako sam se obradovala otkriću poput organskog, biodinamičnog vina bez šećera i hemikalija - dodala je Hali.

Ova vina ne sadrže mnogo šećera, a čak im je i procenat alkohola dosta manji. Na ovaj ukus glumici je trebalo vremena da se privikne, ali danas su joj jedno od omiljenih pića.

Na čemu je bazirana njena ishrana?

Ipak, mnoge više zanima šta se nalazi na njenom dnevnom meniju, a u nastavku saznajte neke od primera.

Doručak preskače, a umesto toga popije čašu sveže ceđene limunade i kafu sa malo kokosova ulja.

Nakon ovog rituala Hali je spremna za vežbanje. Ona trenira pet dana nedeljno po sat do sat i po na dan.

Prvi obrok joj je između 12 i 14 časova, a poslednji obrok je oko 21 čas, jer je pobornica i metode 16:8, prema kojoj 16 sati posti, a osam jede.

Taj obrok je najčešće odmah posle treninga i on se sastoji od piletine sa puno povrća, kao što je spanać ili kelj, ili nekoliko jaja.

- Jedem puno svežeg povrća, piletinu, svežu ribu i testeninu. Izbegavam crveno meso i smanjila sam unos voća, jer sadrži puno šećera -objasnila je Hale.

Hali Beri je naklonjena sirovom, organskom povrću, poput komadića celera i krastavaca.
Shutterstock 

Tokom dana gricka voće i povrće. Naklonjena je sirovom, organskom povrću, poput komadića celera i krastavaca. Što se voća tiče, njen izbor su borovnice, jagode, maline i kupine ili avokado.

- Ispred mene možete staviti gomilu slatkiša, ali ja neću pokazati ni najmanje interesovanje. Ipak, neretko se prepustim uživanju u kupinama i malinama koje imaju nizak nivo šećera u sebi - otkrila je jednom prilikom Hali.

20TH CENTURY FOX - HAMSHERE, KEITH - Album / Album / Profimedia, FAMEFLYNET PICTURES / Backgrid USA / Profimedia Hali Beri