Nije tajna da je Dženifer Lopez pravi vojnik kada je vežbanje u pitanju.

Uostalom, takvo telo ne održava se samo od sebe, što zna i glumica i pevačica koja je ove godine napunila 52 godine, a i dalje može da stane na crtu i daleko mlađim devojkama. 

U poslednje vreme na mrežama je ponovo počela da se deli njena rutina vežbanja na kojoj je pokazano kako se "tope" donji delovi, odnosno kako Dženifer održava definisane noge i zadnjicu, kao i unutrašanji deo butina koji je možda i najteže skinuti. 

U pitanju je vežba koja možda izgleda smešno, ali definitivno radi, a trener pevačice je godinama drži kao obaveznu u njenoj rutini.

"Platypus walk" možda će vam delovati komično na prvu, ali ova vežba ne samo da deluje na zadnju ložu i zadnjicu, već je sjajan način da zategnete unutrašnji deo butina koji su veoma problematični za definiciju.

dzenifer lopez
Profimedia, printscreen/instagram 

Najbolje od svega je što ne zahteva nikakvu opremu, niti je vežba sama po sebi "bučna" te je idealna ako trenirate u stanu. Trenerka Sara Otej za Self.com savetovala je da za bolji učinak držite kao Dženifer ruke na potiljku, a ne spuštene pored tela. 

dzenifer lopez
VAEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

I naravno, ako zaista želite promene, ovu vežbu morate da radite redovno, ali i da promenite nezdrave navike. U tom slučaju, rezultati zaista neće izostati.

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Džej Lo

Bonus video:

Trening Dženifer Lopez tiktok/rayoflightzz