Kejt Hadson više niko ne veruje kada kaže da je u petoj deceniji života jer bez bojazni može da stane rame uz rame sa duplo mlađim devojkama.
Svoju figuru dovela je do savršenstva u 42-oj godini, a sve to zahvaljujući sasvim jednostavnim pravilima u ishrani kojih se drži već godinama.
Nedavno je doputovala u Beograd, gde je viđena u jednom zanimljivom ambijentu, a koliko je dosledna ishrani govori i činjenica da se ni u srspkoj prestonici ne odriče svog omiljenog zdravog jutarnjeg napitka.
Kao ključ dobre linije navodi da je izbalansirana ishrana, jer kao i u svemu umerenost treba da bude stil života.
Ovako izgleda njen jelovnik:
Doručak
Najviše uživa u mirnim jutrima. Bez obzira koliko obaveza ima, uvek za sebe odvoji pola sata za jutarnji ritual ispijanja kafe, a pored toga popije i čašu tople vode sa limunom.
Nakon toga spremi smuti od zelenog povrća i onda sledi trening. Ona se trudi da vežba minimun 3 puta nedeljno, kako bi održala kondiciju.
Posle treninga ili pije proteinski šejk ili proteine, koji su neophodni telu, unosi kroz doručak koji se sastoji od kajgane od 4 belanaca i jednog celoj jaja i čaše jogurta.
Kejt praktikuje i autofagiju tj. post od 16 sati između poslednjeg i prvog obroka, pa zato više voli da pojede 5 manjih obroka, nego da dan započne obilnim doručkom. Prvi obrok joj je oko pola 10, 10 ujutru, a poslednji oko 18 časova.
Kaže da je shvatila tokom godina da joj takav režim ishrane mnogo više prija.
Ručak
Puno povrća i parče mesa ili ribe, to se uglavnom nalazi na njenom meniju za ručak. Trudi se da u toku ovog obroka ne unosi mlečne proizvode, masnoće, kao ni šećere. "Ne ograničavam porcije, jedem onoliko koliko mi prija", rekla je jednom prilikom Kejt.
Užine
U toku dana ima 2 užine i one se uglavnom sastoje od sezonksog voća, šake orašastih plodova ili porcije sladoleda.
Večera
Obožava italijansku kuhinju, ali s obzirom da je su testa i slični specijaliteti koga kraja veoma kalorični, naučila je da prilagodi recepte svojim potrebama. Koristi integrlne testenine, a kada pravi sos ne koristi pavlaku za kuvanje, već laganije sastojke.
Osim testenina, često jede i razne čorbe i potaže od povrća uz integralni hleb.
"Zaista možete uživati i u zdravoj hrani. Nije neophodno da ona bude masna kako bi bila ukusna", rekla je glumica o svojoj ishrani.
U Sava Centru održana promocija knjige "Tajne zanata" Miroslava Miškovića
Viralno rumenilo košta 44€, a ne vredi ni 500 din: Ove drogerijske zamene su 10x bolje i pigmentovanije
10 situacija kada smo morali 2x da pogledamo u obuću slavnih: Kokošije kandže i danas su nešto najčudnije ikad
Elle Style Awards 2024: Počinje odbrojavanje do najvećeg modnog događaja u regionu
Ni braon ni burgundi: Ova boja haljine se bez problema uklapa u svaki dnevni stil, a mi znamo 12 najlepših