Svesno ili nesvesno, verbalno ili neverbalno, svakodnevno pošaljemo na hiljade poruka - strancima na ulici pogledom, dok su naši najbliži oni koji znaju čitav spektar naših poruka i raspoloženja, ili bi bar tako trebalo da bude.

Činjenica je da nam je komunikacija postala štura povlačenjem u svoje svetove - svoje naloge na društvenim mrežama, dopisivanja u kojima ima sve manje teksta, a sve više gifova, mimova i fotografija.

Ako se makar na trenutak osvrneš na nešto što si rekla u afektu, u realnom vremenu i prostoru, i još na to uključiš mogućnost lošeg tumačenja druge strane, postaće ti itekako jasno zbog čega su neke situacije izmakle kontroli, a neki bezazleni razgovori prerasli u raspravu.

Dobra vest je da, ako se samo malo zainteresujemo za ovu problematiku, videćemo da i Instagram ima poučne ilustracije ili citate, koji nam mogu pomoći da na pravi način verbalizujemo sve ono kako se osećamo i što nam “svira” u glavi.

Ako još uvek nisi, preporučujemo ti da zapratiš profil Zombijana Bones, njene pretalentovane ilustracije, ne samo što će te nasmejati i pokazati da neke situacije nisu čudne i poznate samo tebi, već će te često i spustiti na zemlju.

Osim Andrijane Vešović (Zombijana Bones) na raznim stranicama na Instagramu možete da pronađete ovakve i slične ilustrovane podsetnike o lepoti i značaju komuniciranja, kao i da prepoznate kod sebe i svog okruženja primere nespretnih okolnosti - odnosno onog što se zapravo svima dešava kada komunikacija "zaluta".