Svetski poznata pevačica Tejlor Svift je u utorak izrazila duboku žalost zbog strašnog incidenta u kojem su dvoje dece, koja su pohađala plesni kurs uz njenu muziku u severnoj Engleskoj, na smrt izbodena, dok je još šestoro njih u kritičnom stanju. Pevačica je na Instagramu izrazila svoje zapanjenje i nevericu nad zločinom.

Nakon što je došlo do napada, policija je uhapsila 17-godišnjaka koji je osumnjičen za ubistvo i pokušaj ubistva tokom "Taylor Swift yoga and dance workshopa" u Southportu, namenjenog deci od šest do 11 godina.

Tejlor Svift
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

U napadu je dvoje dece poginulo, devetoro je povređeno, a šestoro je još uvek u kritičnom stanju. Dve odrasle osobe koje su pokušale da zaštite decu takođe su u kritičnom stanju.

"Potpuno sam u šoku i duboko pogođena jučerašnjim incidentom u Southportu", napisala je Swift na Instagramu. "Reč je o sasvim maloj deci koja su bila na plesnom kursu. Ne znam kako da izrazim saučešće njihovim porodicama."

Tejlor Svift story o incidentu u kom su stradala deca u plesnoj školi
instagram/ taylorswift 

Njeni obožavatelji su putem interneta prikupili više od 40.000 funti za pomoć porodicama žrtava i za bolnicu u kojoj se deca leče.

Britanski premijer Keir Starmer nazvao je napad "strašnim", dok policija incident smatra terorističkim činom. Kralj Karlo i njegova porodica takođe su izrazili šok i tugu zbog ove tragedije.

Policija trenutno ne traži druge osumnjičene povezane sa napadom i smatra da motiv ostaje nejasan.

Tejlor Svift
Profimedia