Poslednji mesec u godini vreme je kada se sumiraju utisci, pa se tako polako prave i razne liste najuspešnijih i najboljih u raznim "disciplinama", pa je tako i sa modom. No, među 10 ikona stila za 2023. nema jedne dame koju su svi očekivali.

Na vrhu liste najbolje obučenih žena u 2023. prema Google-u je možda osoba koja je tu i očekivana, a slično se može reći i za druge poznate dame koje su punile stupce modne štampe tokom ove godine. A mnogi su iznenađeni što na listi nema Hejli Biber, koja važi za trendseterku, naročito kada je u pitanju ulična moda, piše Glossy.

Na 10. mestu je Sofija Riči, na devetom je Bili Ajliš, na osmom je Bijonse, dok je sedma Arijana Grande. Evo kako izgleda i ostatak liste.

6. Megan Markl

Megan Markl
JERRY PEREZ / Pacific coast news / Profimedia 

Megan više nema obavezu da bude redovna na kraljevskim dešavanjima, ali zato jeste na svim modnim listama. Njen stil se opisuje kao spoj ležernosti i elegancije, kao i tihog luksuza i klasike.

5. Lejdi Gaga

Lejdi Gaga je doktorirala privlačenje pažnje, što redovno radi svojim nesvakidašnjim i veoma hrabrim stajlinzima. Viđali smo je u veoma otmenim kombinacijama, nekim malo ekscentričnim, ali i u običnim farmerkama i majici. Jedno sa njom je sigurno - nikad nije monotona.

4. Selena Gomez

Selena Gomez se opisuje kao boginja jednostavnosti i minimalizma. No, nekad i oni voli da eksperimentiše sa heklanim komadima, jarkim bojama i animal printovima.

Selena Gomez
Aissaoui Nacer / Yaya / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

3. Kejt Midlton

Bez ikakve dileme Kejt je jedna od modnih ikona današnjice. Ona je imala neverovatnih 274.000 pretraživanja na Guglu, što je čini najpopularnijom među aristokratama.

Kejt Midlton
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Ako pogledamo njene autfte, jasno je da tu svaka dama može naći nešto što će joj se svideti.
Veoma je raznorvsna, te je možemo videti u jedinstvenim dizajnerskim kreacijama, ali i u "high street" brendovima, farmerkama... No, možda najbolji savet koji možete uzeti od nje je da birate monohromatske autfite.

2. Kendal Džener

Kendal Džener
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Sa negde oko 317 000 pretraživanja stajlinga na Guglu Kendal je na drugom mestu ove liste.
Nju najčešće viđamo u street style kombinacijama, dok za svečane prilike bira elegantne i otmene kombinacije. I da, ona često bira neutralne boje. Eto i jednog saveta od nje.

1. Tejlor Svift

Tejlor Svift najbolje obučena žena u 2023
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Pevačica Tejlor Svift koja je ove godine bila na Eras turneji oborila je niz rekorda, te i ne čudi što je prva na listi. Celokupna svetska modna štampa pisala je o njenim fabuloznim stajlinzima sa turneje.

Međutim, ona je mnogo uticajnija kada su u pitanju street style autfiti inspirisani vintidž momentima. Ona jednostavno ne može da pogreši kada je stajling u pitanju. I da,svi su oduševljeni njenim visokim čizmama.

Bonus video

Viktorija Bekam Instagram/victoriabeckham

Izvor: Glossy/ Wanted A.N.