Novak Đoković trenutno je u Londonu gde niže pobede na Vimbldonu, ali to nije jedini razlog za osmeh. Naime, današnji dan je njemu i Jeleni jedan od najbitnijih iz razloga što su se pre 10 godina baš 10. jula zakleli jedno drugome na večnu ljubav.

Novak i Jelena važe za jedan od najskladnijih parova na domaćoj sceni, a svoju ljubav ljubomorno čuvaju samo za sebe, iako je sa svakim javnim pojavljivanjem više nego jasno da su emocije između njih jače iz dana u dan.

Novak je uvek u javnosti isticao koliko je ponosan na svoju suprugu koja mu je rodila i dvoje dece - sina Stefana i ćerku Taru, te govorio da mnogo toga ne bi postigao da nije bilo upravo nje. U objavi na Instagramu, Novak je napisao i nekoliko redova ljubavi Jeleni:

Deset godina radosti,
Deset godina snova,
Deset godina kao ostrva,
Deset godina kao potoci.

Deset godina kao roditelji,
Deset godina kao jedan,
Deset godina plesa,
Deset godina zabave.

Deset godina joge,
Deset godina istezanja,
Deset godina pasa,
Deset godina "idi dohvati".

Deset godina letenja,
Deset godina na moru,
Deset godina tebe,
Najbolji deo mene.

Deset godina tenisa,
Deset godina balova,
Deset godina trijumfa,
Deset godina padova.

Deset godina kao saigrači,
Deset godina zajedno,
Deset godina Jelena,
Volim te beskrajno.

Volim te.

Podsetimo, Đokovići su sudbonosno "da" izgovorili 10. jula, samo četiri dana pošto je Novak osvojio drugu titulu na Vimbldonu savladavši u finalu Rodžera Federera. Zanimljivo je i kako je njihova ljubav počela.

Novak i Jelena upoznali su se još davne 2005. godine preko zajedničkih prijatelja, dok je Nole bio tek teniser u usponu. Teniser ju je prvi put predstavio javnosti na turniru u Amersfortu u julu 2006. godine. Često je obilazila Monte Karlo, u kojem danas porodica Đoković živi.

Kako su se Novak i Jelena smuvali zbog ukštenih reči?
Instagram 

- Mi smo baš bili klinci kada smo se prvi put sreli. Bili smo na teniskom turniru u jednom klubu na Banovom brdu. Dugo sam trenirala tenis, do svoje 15. godine, pa smo imali zajedničko društvo. On je rešavao neke ukrštene reči, a ja sam bila pored njega, pa me je pitao da mu pomognem i tako smo zajedno počeli da rešavamo, ali posle toga smo se sretali povremeno i uvek lepo družili, ali bez ikakvih naznaka da ćemo se ikada zabavljati. Počeli smo da se zabavljamo tek posle tri godine - rekla je Jelena svojevremeno, a Novak je otkrio da je bio zaljubljen do ušiju u nju tokom srednjoškolskih dana.

Novak i Jelena Đoković
Print Screen / Instagram 

- Ona se sada preziva Đoković, jer je postala moja supruga. Videli smo se prvi put na jednom od lokalnih turnira u Beogradu.... Ona je bila moja devojka pre nego što smo se uzeli. Pre toga je bila moj prijatelj. A pre toga je bila devojka na koju sam odlepio u srednjoj školi - ispričao je on svojevremeno. Kako je slavni teniser otkrio američkim medijima, prosidba u prvom trenutku nije krenula kako treba.

Jelena Đoković se obratila povodom situacije sa Novakom.
Instagram 

- Otišli smo na vožnju balonom. Iznajmio sam još jedan balon, koji je trebalo da se digne u trenutku kada bismo mi prolazili i otpustio bi znak na kojem bi pisalo „Hoćeš li da se udaš za mene?” Problem je nastao kada se balon zapalio, doduše ne tako jako. Jelena je počela da paniči i viče da imamo rupu u balonu - objasnio je svojevremeno Novak i dodao da je pokušavao da izvadi situaciju.

Mnogi ne znaju koje je pravo zanimanje Jelene Đoković
SMG / Zuma Press / Profimedia 

- Okrenuo sam se ka vozaču i rekao: „Molim te, pomozi. Propustiću priliku”, pričao je Nole, a onda se Jelena ubacila:

- Onda sam videla drugi balon na kojem se pojavila, kako sam tada mislila, reklama. Pomislila sam da li je on lud, šta će ova reklama u to doba, a onda sam tek pročitala šta piše. Okrenula sam se, a on je već klečao s prstenom!

Jelena Đoković u šljokičavoj ljubičasto haljini.
Elena Di Vincenzo / Zuma Press / Profimedia 

Venčanje se održalo u posebno napravljenoj mermernoj kupoli, Jelena je nosila venčanicu slavne kreatorke, a nakon što su svi aplauzom pozdravili njihov brak, mlada je bacila bidermajer. Svadbi su prisustvovali i Novakovi treneri Boris Beker i Marijan Vajda, Goran Đoković, Novakovov stric, koji je bio jedan od najveselijih. Da veselje prođe bez ijednog paparaca, i mogućnosti da će slike procuriti u javnost, pobrinuli su se mladenci tako što su zabranili upotrebu mobilnih telefona i fotoaparata. Goste su zabavljali Lena Kovačević i Željko Samardžić, a nijedan od vodećih tenisera sveta se nije pojavio.

Novak je kroz osmeh pričao kako je njegova izabranica u venčanici bila poput anđela.

- Kada sam je video prvi put u venčanici, da se smeši i ide ka meni, izgledala je kao anđeo! Pokušavao sam da ostanem u tom momentu i da ga dobro zapamtim. Koncentrisao sam se na nju, njen osmeh i na našu bebu. Bio je to zaista savršen momenat - govorio je Novak.

Kako su se Novak i Jelena smuvali zbog ukštenih reči?
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Recept za srećan brak

Iako su zbog skladnog braka, uzajamne podrške i posvećenosti porodici Jelena i Novak neretko tema medija, ona kaže kako ne postoji tačna formula za uspeh, već je potrebno puno truda i poštovanja.

profimedia-0867112025.jpg
BURAK AKBULUT / AFP / Profimedia 

- Mislim da ne postoji neka formula, brak jednostavno funkcioniše ili ne. Kao i svaki odnos. Potrebno je mnogo poštovanja i emocionalnog angažmana da bi brak bio kvalitetan i trajao. Novak puno putuje, a kad se vrati s puta, to je kao da se opet upoznajemo, ponovno se zavodimo jer smo se oboje u međuvremenu zaželeli jedno drugog i možda ne tako uočljivo na prvi pogled, ali i promenili. Novak i ja smo dugo zajedno i pre nego što je njegovo ime dobilo takvu težinu u javnosti. On je za mene ostao moja ljubav, bez neophodnih titula koje sada prate njegovo ime. Rad za njegov brend mi je pomogao da razumem i poštujem uspeh koji je postigao - i da prihvatim usamljenost kao posledicu tog prekomernog rada, putovanja i posvećenosti. To je taj teret slave i uspeha koji često udaljava ljude od porodice i prijatelja, a koji nemamo u vidu kada sanjamo velike snove. Ni njemu ni meni nije lako da budemo razdvojeni, pogotovo sada kao roditelji dvoje dece koja su stvarno plod velike ljubavi. Nama je naše vreme toliko dragoceno, retko i jedinstveno. Ali svi smo ga željni, a on je samo jedan - govorila je ona u intervjuima.

19 godina kasnije, Novak i Jelena i dalje žive bajku koju su započeli pre mnogo vremena i na kojoj im zavide mnogi, a još njihovih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

Instagram, MEGA / The Mega Agency / Profimedia Novak i Jelena Đoković najveća su podrška jedno drugom