Bivša misica, a danas voditeljka, aktivistkinja i autorka nekoliko knjiga, Kejti Pajper, ne prestaje da oduševljava svoje pratioce i obožavatelje novim fotografijama. Uprkos teškoj zdravstvenoj situaciji, i mogućnosti da potpuno izgubi vid, ona nalazi razlog za osmeh.

Tako je redovna na crvenom tepihu, pojavljuje se u emisijama i trenira, iako sam oporavak nakon operacije oka nije lak, kada joj je kapak bukvalno potpuno prišiven

Podsetimo, ona je u decembru prošle godine imala proceduru pod nazivom "tarzorafija", a sve kako bi izlečila levo oko za koje je rekla da je "prilično bolno" poslednjih 18 meseci.

Reč je o polutrajnom zatvaranju oka, prilikom čega je kapak delimično ili potpuno zatvoren.

"Neki ljudi su možda upoznati sa tim, obično to vidite kada neko ima neku vrstu bolesti rožnjače. A zatvaranje oka daje mu optimalno okruženje za njegovo lečenje", objasnila je Pajper nedavno i dodala da je imala mnogo problema, te da je na to bila prinuđena zbog nesnosnih bolova. 

Sada joj je, kako kaže, daleko lakše jer je ne boli toliko, ali je dalje u stahu da li će oko uopšte i moći da otvori nakon svega, kao i da li će uspeti da sačuva vid.

Podsetimo, sve je počelo još pre nekoliko meseci, kada je suprug Kejti Pajper primetio da ima crnu tačku na oku. Slavna lepotica je objasnila da je oko počelo da je nenormalno boli, kao i da se stanje pogoršavalo iz sata u sat. Osetila je mučninu i vrtoglavicu, nakon čega je hitno prebačena u urgentni centar.

Kejti Pajper je operisala oko.
Instagram 

"Naviknuta sam na određeni nivo nelagodnosti i otišla sam na posao. Ali u nedelju uveče osetila sam jaku mučninu i nenormalan bol. Stupila sam u kontakt sa očnim specijalistom i on je nažalost potvrdio da je crni krug rupa u mom oku, odnosno da se moje oko probušilo. Uvek sam se plašila da će se to dogoditi", otkrila je Pajper tada.

Kejti je otkrila i da je imala sreće jer je hirurg mogao brzo da nabavi tkivo i da je operiše, te se zahvalila celokupnom timu koji joj je pomogao. Nažalost, bolovi nisu jenjavali, zbog čega je sada podvrgnuta tarzorafiji, a sve u nameri da sačuva vid. 

Kejti Pajper je trpela nesnosne bolove.
pritnscreen/instagram 

Sve te povrede nastale su kao posledica užasnog napada, kada je polivena kiselom od strane Stefana Silvestrea, kojeg je unajmio njen bivši momak Danijel Linč.

Napad kiselinom odigrao se samo 2 nedelje nakon što ju je bivši silovao i jezivo se iživljavao nad njom. Imala je samo 24 godine, a stepen njenih povreda bio je stravičan.

Inače, policijska istraga je otkrila je da je Daniel imao dugu istoriju nasilja - i da je čak služio zatvorsku kaznu jer je bacio ključalu vodu u lice čoveka, te napad kiselinom ne treba da čudi.

Kejti Pajper nakon napada.
PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia 

Nakon preko 400 operacija, Kejti je dobila novu priliku za život, a njen put bio je sve samo ne lak. Nažalost, zbog opekotina na samom dušniku, kao i oštećenja oka, misica je u proteklih godinu dana imala još operacija kako bi mogla nesmetano da živi.

Za to vreme i Stefan i Danijel služili su višegodišnje kazne, a Silvestre je pušten iz zatvora prošle godine. Ipak, policija ga je opisala kao veoma opasnog čoveka, a čim se našao na slobodi, pobegao je iz države, iako je za njim već postojala poternica, jer se sumnjalo da je već prekršio uslovnu slobodu.

Za sada nije poznato da li je Stefan uhapšen, niti od bekstva postoje ikakve nove informacije o slučaju.

Sa druge strane, Kejti je svih ovih godina pokušavala da živi što normalniji život, no posledice stravičnog napada i dalje postoje.

Tako je svojevremeno govorila i da je prošla pakao sa decom koja su je se plašila sa zavojima, te da nisu želela da je poljube i zagrle. No, Kejti nije dozvolila da je sve to sputa. Naprotiv. Ona je radila sve što je u njenoj moći da vrati svoj život i da ga izgradi ispočetka.

Kejti Pajper sa mužem.
instagram/Katiepiper_ 

Nedavno je objavila novu knjigu za mališane, a vodi i emisiju u kojoj posećuje trudnice u zatvorima i govori o svemu što prolaze dok se spremaju da donesu decu na svet, a služe višegodišnje kazne.

U isto vreme bavi se i aktivizmom i na razne načine pomaže ženama koje su trpele neki oblik nasilja, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku.

Instagram Britanka nekad i sad

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

So, 'cause i was burnt waist up MONDO/Uroš Arsić/Stefan Stojanović

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!