Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović i njen nekadašnji suprug Marko Vuleta odlučili su da stave tačku na svoj brak, o čemu se nedavno pisalo u domaćim medijima.

Ivana se tada oglasila i samo je objasnila da su se njihovi pogledi na svet razišli i da njihov odnos nije imao budućnost, zbog čega su odlučili da se nakon 2 godine braka razvedu.

razvode se
Instagram 

Ubrzo je atletičarka obrisala sve njihove zajedničke fotografije sa Instagrama i time stavila do znanja da želi da prošlost ostavi tamo gde treba i da želi da krene napred.

- Iako razumem javni interes, privatan život sam se uvek trudila da bude privatan. Kako se Marko i ja razvodimo, oboje se suočavamo sa vrlo emotivnim periodom jer oboje smatramo ovo zajedničnim neuspehom. Potreban nam je oboma lični prostor i poštovanje intime kako bi se oboje, što brže i bezbolnije vratili mirnijim tokovima života -rekla je Ivana Španović za Telegraf.

Nakon toga je Marko otputovao u Ujedinjene Arapske Emirate gde se opušta i uživa u prelepom suncu i moru, a gde će u narednom periodu raditi. Ipak, ono što su mnogi primetili jeste činjenica da su se bivši supružnici otpratili na Instagramu.

U tehnološki savremenom dobu u kom živimo, mnogi stručnjaci ovo čak i preporučuju kao korak do izlečenja od raskida. Čak i ako je raskid bio okej, po rečima stručnjaka, ovakav potez pomoći će vam da brže pregurate sve i nastavite dalje.

Studija iz 2012. godine od 464 učesnika, pokazala je da su oni koji su ostali "prijatelji" na Fejsbuku sa svojim bivšim ljubavima, mnogo teže prošli kroz preboljevanje i oporavak od veze.

blokiranje bivšeg na instagramu
Alex Bracken/Unsplash 

Kako kaže Šejden Fransis, takođe psiholog, ovakav postupak pravi dodatni prostor između vas i druge osobe. Samim tim, možete da nastavite dalje. Jer, svima treba da nastave dalje, a ne da ostanu u prošlosti.

Stručnjaci kažu da ih, ukoliko to poželite naravno, odblokirate onog trenutka kada shvatite da prema njima nemate nikakve emocije niti vas išta za njih vezuje.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Ivana Španović o emocijama i himni MONDO/Nemanja Stanojčić


Izvor: Wanted A.N.