Obožavaoci glumca Brusa Vilisa (68) ne prestaju da tuguju jer mu se zdravstveno stanje pogoršava. Bolest je brzo napredovala, pa se porodica i rođaci plaše da neće dugo poživeti.

"Gotovo je, čim su rekli da se pogoršalo“, komentarišu na društvenim mrežama. Jedan strani izvor medija je nedavno prokomentarisao da Brus ima dobrih i loših dana, ali da je u poslednja dva meseca bilo mnogo više loših nego dobrih dana.

Glen Gordon Karon, koji je posetio Brusa, govorio je o svojim zdravstvenim problemima.

Brus vilis bolestan
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

„Osećam da on zna ko sam samo u prva tri minuta razgovora. Više ne priča, ranije je bio strastveni čitalac, a sada je od toga odustao. Sve te jezičke veštine mu više nisu dostupne. Kada ste s njim, znate da je on Brus i zahvalni ste što je tu, ali više nema radosti u njemu",rekao je.

Pročtiajte još: ĆERKA TEŠKO BOLESNOG GLUMCA OBJAVILA NJIHOVU SLIKU Priča se da je ne prepoznaje, ona potvrdila: "Nedostaje mi moj tata"

Sa bivšom suprugom Demi Mur, sa kojom je glumac bio od 1987. do 2000. godine, ima tri ćerke: Rumer (35), Skaut (32) i Talulah (29). Trude se da se što češće druže sa njim. Brus je postao deda u aprilu ove godine, a javnost je saznala da mu je demencija i afazija dijagnostifikovana u martu ove godine. Odmah je rečeno da se Vilis povlači iz sveta glume.

Pogoršalo se stanje Brusa Vilisa
Instagram 

„Frontotemporalna demencija je okrutna bolest za koju mnogi od nas nikada nisu čuli, a može pogoditi bilo koga. Za osobe mlađe od 60 godina, to je najčešći oblik demencije i rasprostranjeniji je nego što mislimo jer su ponekad potrebne godine da se dijagnostikuje. Danas je to još uvek neizlečivo, što se nadamo da će se promeniti u narednim godinama. Kako Brusovo stanje napreduje, nadamo se da će medijska pažnja podići svest o bolesti kojoj je potrebno više istraživanja",rekli su članovi porodice u saopštenju.

Brus je trenutno oženjen Emom Heming (45) kojom se oženio 2009. godine i imaju dve ćerke, Mejbl (6) i Evelin (4).

Više o glumcu pogledajte u galeriji:

Shutterstock Brus Vilis oprostio se od glume.

Bonus video

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume Kurir televizija

Izvor: Story.hr/ Wanted A.N.