ZaEl Mekfirson definitivno važi ono - jednom supermodel, uvek supermodel. Uostalom, kako drugačije prokomentarisati činjenicu da slavna manekenka iako je na pragu sedme decenije i dan-danas izgleda kao na početku karijere, što potvrđuje i to što još uvek vredno radi, punom parom i ne libi se da se skine u minijaturne "krpice", na šta bi se retko koja žena u njenim godinama odvažila.

El je neko ko defintivno prkosi starenju, a čak i kada pogledate njene stare fotografije, videćete da neke preterane razlike nema. Tu i tamo po koja bora, a sve ostalo, apsolutno je isto.

Slobodno se može reći da je po milioniti put opravdala nadimak "telo" koji nosi još od ranih devedesetih, a na njenu lepotu malo ko bi mogao ostati ravnodušan.

Vitak stomak, zategnute noge bez celulita, mladoliko lice... mnogi su komentarisali da se čini da je Mekfirsonova očigledno našla eliksir mladosti zbog kojeg izgleda ovako dobro i sa 58. 

El Mekfirson i dan danas izgleda savršeno.
Instagram 

Međutim, sama manekenka otkrila je da je za njen izgled zadužena ne samo striktna i veoma skupa bjuti rutina, već i redovno vežbanje i stroga dijeta. 

"Verujem da je najbolji tretman lica zapravo ono što unosite u sebe", rekla je ona jednom prilikom, objasnivši svoju naviku da pije detoks sokove čak četiri puta na dan.

Takođe, El vežba svaki dan i to već od 6:30 ujutru. "Ili radim jogu, ili vozim bicikl ili ću otići na plažu na kupanje. Ako sam negde na putovanju, otići ću na trčanje ili šetnju", istakla je.

Zgodna Australijanka ima i specičan režim ishrane - ona se odavno odrekla alkohola, a mleko, meso i ugljene hidrate svela je na minimum minimuma. Njena ishrana gotovo se isključivo sastoji od voća i povrća, i to uglavnom sirovog.

El Mekfirson se specifično hrani.
Shutterstock 

Eli kaže da umesto alkohola uživa u mohitu sa svežom nanom, a da svaki dan počinje čašom tople vode, a ne mirisnim espresom.

El pije isključivo filtriranu vodu, veliki je obožavalac biljnih čajeva, čak i sama pravi domaći čaj od kurkume. Pre treninga obavezno uzima napitak koji sadrži 45 bioloških hranljivih materija, i to sve zbog jednog razloga da bi joj telo bilo dobro hidrirano.

El Mekfirson obožava smutije.
Twitter / Planet / Profimedia 

Dan započinje i čia semenkama, zobenom kašom ili jajem na tostu, uz kafu i bademe, a za ručak obično jede ribu i različito povrće. Riba je na meniju i uveče uz salatu, a od slatkog voli tamnu čokoladu.

Ona je otkrila još 4 tajne kojima duguje i danas sjajan izgled.

1.San

Nekada je spavala tri do pet sati, dok sada spava solidnih sedam. Noću pije čaj za smirenje i poslednjih 30 minuta pred spavanje ne uzima nikakve elektronske sprave u ruke.

El Mekfirson redovno trenira.
KHAPGGBM / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

2.Spa beg

Na svom ranču u Malibuu ona pešači i po 20 kilometara dnevno, jede vegansku hranu i druži se sa divnim ljudima.

3.Nega kože

Uopšte ne nanosi mnogo šminke na lice, osim u situacijama kada je ispred kamere. Koristi kreme sledećih proizvođača: „Natura Bissé”, „Dr. Brandt” i „Dr Jean-Louis Sebagh”.

4.Treninzi

Svakog dana odvoji sat vremena za neku vrstu fizičke aktivnosti. Njena trenutna opsesija je boks, ali rado skija na vodi, pešači i pliva.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!