Čini se da nova era konačno oslobađa muškarce od ustaljenih društvenih normi kada je reč o odeći kojom šalju snažnu poruku celom društvu.

Žena u pantalonama je sasvim uobičajena stvar, ali muškarac u suknji nije.

Iako prema komentarima na društvenim mrežama, ovo još uvek nije prihvaćeno kao "normalno" i pored toga što živimo u 2022. godini nove ere, čini se da smo još uvek robovi društvenih normi iz srednjeg veka.

Ipak, Bred Pit, i brojni drugi muškarci koji otkrivaju udobnost suknji, ali i prvenstveno šalju snažnu poruku, odlučuje da promeni društveni kontekst u kom živimo.

Bred Pit u suknji.
Huso / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Bred Pit je oduševio svet kada se na promociji svog filma "Bullet train" u Berlinu pojavio u izdanju u kom do sada nismo imali prilike da ga vidimo - u suknji.

Za svoj poduhvat da muškarac u suknji više nije samo deo istorije ili neke subkulture dobio je brojne komplimente.

No, ma koliko obožavali Breda Pita koji razbija rigidne forme društva, daleko od toga da je on prvi slavni muškarac koji se pojavio u suknji.

Dok je muška suknja godinama bila obeležje Tom Braunovih kolekcija, sve više muških slavnih ličnosti prihvatilo je trend u poslednjih nekoliko godina, a jedan od najpoznatijih i pevač Hari Stajls koji se sve češće odlučuje za ovaj komad, kao i italijanski pevač Damiano David.

Već zvuči dovoljno moćno "muškarac u suknji", te je ovo baš nasuprot mnogih mišljenja da muškarac u suknji nije muškarac, te i da on urušava svoju stamenu mušku figuru i čini se ženom, jer "koji normalan muškarac bi želeo da bude žena?"

Najvažnija stavka za kraj jeste da shvatimo da je svaka osoba individua i njeno oblačenje ne mora da ima nikakve veze sa seksualnošću ili bilo kojim drugim indentitetom.