Povodom zabrane abortusa u Sjedinjenim Američkim Državama oglasile su se brojne slavne ličnosti, ali niko to nije uradio tako dobro kao glumica Bet Midler.

Najpoznatija po filmu sa Sarom Džesikom Parker "Hocus Pocus" ali i po brojnim drugim komedijama, Midlerova je odluku Vrhovnog suda kojom je ukinuto osnovno pravo žena oštro prokomentarisala.

Bet Midler smatra da treba zabraniti vijagru.
Shutterstock 

"Vreme je da se zabrani Vijagra. Ako je trudnoća 'Božija volja', onda je Božija volja i tvoj mlohavi pe*is", napisala je na svom Tviteru.

Naravno, nije trebalo mnogo vremena da se ispod objave koja je re-tvitovana 37 hiljada puta, i ima čak 248 hiljada lajkova, zaređaju oduševljeni komentari. 

"Sviđa mi se ovo. Republikanski festival mlohavih kobasica", "Ovo govorim već godinama", "Moj svekar je pitao hoće li zabraniti kondome u pojedinim državama – kontrola rađanja, zar ne?", "Osećam da ako ne možemo da imamo autonomiju tela, onda bi svaki muškarac morao da uradi reverzibilnu vazektomiju sa 13 godina. Kada imaju posao i kuću, mogu da plate da se to poništi", samo su neki od komentara.

Bet Midler se oglasila povodom goruće teme o zabrani abortusa.
Shutterstock 

Međutim, bilo je i onih koji nisu bili tako oduševljeni, te nisu birali reči kako bi uvredili glumicu.

Inače, Bet je jedna od naglasnijih od kako je u Americi ženama ukinuto ustavno pravo da izvrše abortus. Podsetimo, Vrhovni sud poništio je presudu Ro protiv Vejda, kojom je to pravo pre 50 godina legalizovano širom zemlje.

Ukupno se očekuje da će pristup abortusu biti prekinut za oko 36 miliona žena u reproduktivnom dobu, prema istraživanju Planned Parenthood (Planirano roditeljstvo), zdravstvene organizacije koja izvodi abortuse.

Vrhovni sud u Americi poništio je ustavno pravo svake žene da ima abortus ukoliko to poželi.
Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!