Poslednjih nekoliko godina modni trendovi koji su nekada bili hit počeli su da se vraćaju na velika vrata. Tako često možemo videti kako nam luksuzni brendovi serviraju trendove koji su nekada bili aktuelni.

Međutim, ono što je malo ko očekivao jeste to da će poznata italijanska modna kuća “Gucci” u okviru najnovije linije za obuću proleće/leto 2022. lansirati sandale koje su nam svima dobro poznate.

gucci sandale nalik onima koje je proizvodila jugoplastika
screenshoot/gucci.com 

Nekada su skoro sva deca nosila plastične sandale koje su se pravile u nekoliko boja, a danas ih nose svetski modeli, jer lansirao ih je Gucci. Ove sandale nekada su se u našoj zemlji mogle kupiti za male pare, a proizvodila ih je Jugoplastika, dok i danas poznati brend  prodaje za 490 dolara.

gucci sandale koštaju 490 dolara
screenshoot/gucci.com 

Gucci sandale izazvale su lavinu komentare na društvenim mrežama, kako u svetu tako i u Srbiji. 

"Gucci ih sada prodaje za 400 evra, a u staroj Jugi svako dete ih je nosilo celo leto. Proizvodila ih je splitska Jugoplastika i bile su bagatela", napisao je jedan tviteraš.

"Jedna od trauma iz detinjstva mi je što nikada nisam imala ove sandale i zato hvala Gučiju što za 500€ mogu da izbrišem tu traumu", "Je*eš mi sve ako nisu kupili stare zalihe iz Jugoplastikinih magacina i samo natakli onaj znak", "One su naše iz Jugoplastike bile nedoder. Nadam se da su i ove Gučijeve makar to, za ovolike novce", "Haha. Pametni smisle kako od budala da uzmu pare. Mi smo u detinjstvu mislili da smo siromašni trapajući u plastičnim sandalicama", samo su neki od komentara koje su izazvale Gucci sandale.