Sigurni smo da ste makar jednom u životu imali period kada stvari nisu išle kao po loju. Trudite se, menjate se, činite sve što je u vašoj moći, ali uzalud. Gotovo kao da su se neke sile urotile protiv vas. Međutim, šta ako to nije daleko od istine?!

U astrologiji postoji nešto što se naziva Sade Sati, odnosno, u prevodu, sedam ipo godina tuge, i reč je o periodu u kojem si velike šanse da će vam se dogoditi sve ono najgore, i najteže.

Pre nego što vam otkrijemo sve o ovom astrološkom fenomenu, kliknite OVDE, da proverite da li ste trenutno u tom periodu.

Sade sati je period od 7 ipo godina kada stvari ne idu u najboljem smeru.
Pexels/ Karolina Grabowska 

Period života koji se zove Sade Sati ili "sedam i po godina tuge" uvek je jedan od najtežih perioda kroz koji čovek prolazi. Kada Saturn uđe u 12. polje sa natalnog Meseca, osoba ulazi u Sade Sati period koji traje sve dok Saturn ne napusti 2. polje sa natalnog Meseca. Saturn provodi otprilike dve i po godine u jednom znaku, a ovaj period označava prolazak Saturna kroz tri znaka (12., 1. i 2. polje od natalnog Meseca), čineći period od sedam i po godina.

Saturn predstavlja tamnu stranu našeg uma i u ovom periodu će nešto uništiti, urušiti i zaustaviti, kako bi stvorio povoljne uslove za rast nečeg novog. On nas uči da smo ograničeni i da sve materijalne stvari imaju početak i kraj, da će se ono što se spoji ponovo raspasti i da se sve vraća odakle je i došlo.

Pročitajte još: ZNACI KOJE, PREMA RUSKIM ASTROLOZIMA, ČEKA GODINA PUNA OBRTA: A jedan koji se do sada baš mučio, konačno će imati para

Saturn je sin Sunca. Sunce je planeta darme (ispravne akcije), a Saturn, kao njegov sin, pomaže dušama zatvorenim u materijalnom svetu da dođu na taj put darme. Ne trpi gluposti i dolazi svakih 30 godina da proveri šta je duša naučila. Ovaj period testiranja naziva se Sade Sati period. Kada se taj period pojavi u životu, čovek treba da se raduje, jer će sada upoznati veoma zanimljivu osobu – sebe, onakvog kakav je postao.

Ljudi su pod uticajem planeta.
anthony-tran-unsplash.jpg 

Saturn je beskompromisan učitelj koji neće tolerisati nemar ili razuzdanost svojih učenika. Kada dođe Sade Sati, Saturn će ugasiti pompe i šou iza kojih se krijemo, i daće nam u ruke „alat“ za naporan rad na sebi. On je strog, iako ponekad pogrešno shvaćen kao okrutan. Njegove lekcije su često bolne, ali i neophodne da bismo pronašli put koji vodi izvan materije. Saturn otvara vrata koja vode u večnost, a put do tih vrata je ravan i uzak, kao britva.

Kada se osoba nađe u Sade Sati periodu, okolnosti se menjaju i život postaje pun poteškoća; osoba postaje nervoznija i netolerantnija; iako vredno radi, novca nikad dosta; njeno zdravlje se pogoršava, deca postaju nezainteresovana za učenje, a njen bračni život ispunjen je svađama i nesporazumima.

Ali za sve to postoji razlog. Gospod Šiva je blagoslovio Saturna da bude taj koji će suditi i kažnjavati one koji su nepošteni i okrutni. Stoga, Saturn svakih 30 godina postavlja prepreke pred čoveka; testovi materijalne, emocionalne i duhovne zrelosti. Nakon Saturnovog testa osoba koja je položila ispite sija kao zlato. Saturn joj je pomogao da postane bolja osoba stavljajući je u teške okolnosti. Saturnova škola obrazuje ljude i oplemenjuje njihov karakter.

Sade sati oblikuje ljude
Antonio Guillem Fernndez / Alamy / Alamy / Profimedia 

Iako se čini da je Sade Sati period nepovoljan, veoma je povoljan. Autor zakona nije sentimentalan. Kao i Saturn. Tokom Sade Sati perioda, Saturn pomaže osobi da se seti koliko puta je nekoga povredila postupcima, rečima i mislima, koliko puta je bila nepoštena, nepoštena; koliko je puta pala žrtva iskušenja, nemoralnih čari, napada i izazova. Saturn će sve uredno naplatiti i dovesti nas do pokajanja.

Čim neko krene sa svojom ličnom unutrašnjom promenom, Saturn će mu pomoći i uputiti ga ka višim ciljevima života.

On uči kako da prevaziđe svoja lična ograničenja, kako da postigne odvojenost i nezavisnost, koncentraciju, pažnju na detalje, disciplinu i ozbiljnost, što je neophodno da bi čovek mogao da odgovori izazovima života i učini svoj život sjajnim.

Bonus video:

"OVE HOROSKOPSKE ZNAKE ČEKA SREĆAN PERIOD U OKTOBRU!" Astrolog o pomeranju Plutona: Ova tri datuma će MNOGO PROMENITI Kurir televizija

Izvor: Atma.hr/Wanted J. S.