Svako od nas je jedinka za sebe, i imamo vrline i mane, no, ako je verovati astrolozima, postoje neke zajedničke osobine u zavisnosti od znaka do znaka. Tako se za Ribe smatra da su emotivne, za Vodolije da su sveznalice, Device - da su perfekcionisti... a Škorpije? E one su potpuno posebne i neretko nose veoma mračnu i tešku energiju. 

Ovaj znak astrolozi smatraju najmračnijim znakom Zodijaka. U prilog tome ide astrološka legenda koja govori da se Škorpije često rađaju u roku od godinu dana nakon smrti člana porodice koji je bio rođen u istom tom horoskopskom znaku, piše anastasiacsharris.medium.com.

Ovo bi trebalo da ilustruje trenutak Feniksa – kada predak umre, on nikada ne ode zaista, već živi u sledećoj generaciji. Škorpijin vladar, Pluton, vlada podzemljem, zemljom mrtvih, a Škorpijina veza sa smrću se često dešava i pre nego što se rode. O čemu se tu zapravo radi?

Škorpije su poput Feniksa.
Shutterstock 

Škorpijom, kao najmračnijim znakom, bavila se i naša astrološkinja koja se na društvenoj mreži X predstavlja kao Deda Pera.

"Da li ste čuli da se oko 9 meseci nakon smrti osobe u znaku Škorpije u kući rađa novo dete ili da se nakon nečije smrti prvo sledeće rodi u znaku Škorpije? Kažu da postoji to neko staro narodno verovanje i da se vezuje za Škorpijin ciklus smrti i regeneracije", glasila je njena objava ispod koje je usledila lavina komentara ljudi koji su navodili primere iz svoje porodice.

"Deda umro 11.11 istog dana sledeće godine rođena je moja sestra…Ne znam sad tačno koji je znak bio deda, morala bih da pitam majku“, napisala je jedna korisnica.

"Moja baba je umrla u martu, a brat od ujaka se rodio krajem oktobra kao Škorpija tako da potvrđujem teoriju“, nadovezala se druga žena.

"Moj muž Škorpija, rođen kada su mu poginuli ujak i njegova porodica u saobraćajnoj nesreći (isti dan kad sam se ja rodila). On se rodio tri meseca posle toga u znaku Škorpije. A njegov rođeni brat godinu posle toga isto Škorpija“, glasio je još jedan komentar u prilog ovome.

"Ja sam se rodila posle smrti dede sa majčine strane, a isto tako se mama rodila posle smrti svog dede isto sa majčine strane (obe smo Škorpije). Takođe kad se mama udala umro je blizak član tatine familije, valjda i ulazak u brak ima slično značenje", piše drugi korisnik.

Kada se Škorpija rodi sa senkom smrti koja visi nad njom, ona rano oseća to teško breme. U njihovom stanju senke, ovo često može da se pretvori u morbidnu fascinaciju onim što se dešava nakon smrti.

Škorpije nose tamnu energiju.
Shutterstock 

Zaista, Škorpija često može nepromišljeno da upadne u opasne situacije. Naročito ako osećaju da ne mogu da kontrolišu sebe iznutra, mogu da pokušaju da pobegnu u poroke poput droge i alkohola.

Možda spolja izgledaju da su savršeno mirni, ali iznutra se zaista pitaju kakav bi osećaj mogao biti umiranje.

Pročitajte još: LAKO SE ZALJUBLJUJU U POGREŠNE DOK IH ČEKA PRAVA LJUBAV: 5 horoskopskih znakova koji pišu prave ljubavne drame

Oni mogu da opsesivno pričaju o svojoj smrti ili pokazuju morbidne fascinacije na druge načine.

Škorpije zaista žive u carstvu senki, ali moraju da nauče kako da vide lepotu tame, a zatim da je pretvore u svetlost. Ovo nije lak posao, zbog čega dozvoljavanje transformacionog procesa isceljenja od emocionalne ili druge vrste traume može biti veoma bolno.

Škorpije mogu da imaju velike koristi od rada sa terapeutom koji može da ih nauči kako da prihvate senke u sebi i koriste ih na način koji pokazuje saosećanje prema sebi i drugima. Škorpije takođe mogu da imaju koristi od stvari poput umetničke ili dramske terapije, jer njihovo duboko razumevanje ljudskih emocija može da ih učini odličnim umetnicima ili glumcima.

Konačno, Škorpija mora da nauči kako da postavi granice za sebe kako bi naučila kako da veruje sebi i sopstvenoj intuiciji o drugim ljudima. Kada su u stanju da to urade, onda mogu da pronađu ljude koji ih zaista vole onakve kakvi jesu. Na ovaj način, Škorpija može da formira tipove ljubavnih odnosa za kojima žudi.

Bonus video:

OPASNA ŠKORPIJA! MARIJA ŠERIFOVIĆ otkrila kao reaguje na provokacje: Uopšte ne ujedam, uradim nešto MNOGO GORE I BOLNIJE kurir televizija

 Izvor: Zadovoljna.rs/Wanted J. S.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.