Kada je reč o ljubavi, najbolje bi bilo da postoji neki oprobani "recept" kako privući pažnju onog ko nam se dopada. Međutim, znate kako kažu - sto ljudi, sto ćudi, a tu određene osobine diktira i horoskopski znak kao i podznak, tvrde astrolozi. 

Kako kaže astrolog i kosmički trener Oušn Plezant upravo ovo vam je "kec u rukavu" kako biste znali na koji način je najbolje flertovati i privući muškarca koji vam se dopada, piše Sensa.rs.

Akcenat ovog puta treba da vam bude na njegovom podznaku jer ćete tako znati nogo konkretnije na koje apsekte treba da "pucate". Ukoliko ne znate kako otkriti nečiji podznak pogledajte celokupni tutorijal OVDE, i sledite savete slavnog astrologa.

Ovan

"Iako to ne bi trebalo da izgleda kao igra, Ovan ceni ako uložite mnogo truda da postignete željeni ishod“, kaže Plezant. A šta ako ste ispalili nekoliko romantičnih rafala, a lunarni ovan nije pao? Pleasant kaže: "Ako ikada budete morali da se zapitate kako se Lunarni Ovan oseća prema vama, evo odgovora: Nećete saznati." Pošto je Ovan tvrdoglav znak, verovatno će vas obavestiti kada (ili ako) ima osećanja prema tebi.

Ovnovi su tvrdoglavi.
Shutterstock 

Bik

Pošto je Bik senzualni znak, čiji je planetarni vladar Venera – planeta ljubavi, lepote i vrednosti – najbolja opcija za flertovanje sa lunarnim Bikom je da pronađete stvari koje su vam zajedničke, kaže Plezant. "Ako možete da se uskladite sa njegovim vrednostima i prioritetima, ne samo da ćete imati o čemu da razgovarate, već će to pokazati da imate dovoljno zajedničkog i da postoji verovatnoća za zajedničku budućnost." Jedna stvar koju treba zadržati um: Lunarnom Biku je potrebno vreme da razvije romantičnu vezu, zato ga nemojte žuriti jer bi se mogao obeshrabriti ako se ne kreće vašom brzinom.

Blizanci

Kao svestrani vazdušni znak kojim vlada Merkur, planeta komunikacije i misaonih procesa, "Blizanci flertuju kroz intelektualnu stimulaciju", kaže Plezant. "Ako možete da naterate Blizanca da bude radoznao, to je dovoljan razlog da se vratite." Dakle, ako flertujete sa Lunarnim Blizancima, možda biste želeli da preskočite Netfliks i da se ohladite, jer on verovatno neće pružiti najplodnije tlo za razgovor.

Blizanci vole intelektualno da flertuju.
Shutterstock 

Rak

Kako jedan od najempatičnijih znakova zodijaka flertuje? "Lunarni Rakovi flertuju tako što brinu o vama, šalju vam supu kada ste bolesni, tako što se uveravaju da je bilo koji datum planiran u skladu sa vašim potrebama i interesovanjima“, kaže Plezant. Sve dok se oseća udobno, on će ostati sa vama, piše miss7.24sata.hr.

Lav

Prema astrologu, vatreni znak Lav se verovatno neće izložiti osim ako se ne oseća cenjenim. Da biste pokazali da cenite svoju zaljubljenost u Lava, astrolog preporučuje "da to zaista potvrdite – od onoga što nose, do onoga što govore, do onoga što osećaju". Pokušajte da upoznate Lava izvan onoga što leži ispod površine.

Devica

Devica ima tendenciju da bude zainteresovana za ljude koji poznaju neku temu, kaže astrolog. "Ono što privlači Devicu je neko ko je zaista dobar u onome što radi, neko ko može da objasni sve detalje." Dakle, flertovanje sa ovim horoskopskim znakom može izgledati kao seciranje vašeg mozga. Naravno, to je znak da je zainteresovan, dodaje Plezant. Ali pre nego što počnete da flertujete, budite spremni da uskladite njegovu energiju. "Device će ’kleknuti’ za vas, ali ako ne učinite isto, prestaće da pokušavaju“, kaže Plezant.

Device će kleknuti za vas.
Unsplash 

Vaga

Vaga voli harmoniju i tipičan je romantičar, kaže Plezant. Kao takvi, oni će ući u sve koketne interakcije sa romantizovanom koncepcijom ljubavi i može im trebati minut da reše šta osećaju prema vama. Pristup flertovanju je za Vage malo nijansiraniji, kaže astrolog: "Neće vas juriti, ali će svakako započeti razgovor da vidi ko ste vi zapravo, a vi morate biti spremni da se potpuno otvorite."

Škorpija

Plejzan kaže da ljudi sa Mesecom u Škorpiji - znaku ponovnog rođenja i transformacije - mogu imati posebno jaku intuiciju. "Morate biti super autentični jer Škorpija može da nanjuši laž na kilometar udaljenosti", kaže astrolog. Za razliku od drugih znakova Zodijaka, Škorpije mogu flertovati tako što će vas prozivati po imenima - samo da vide šta je vaš odgovor. "Pokušajte da ništa ne zašećerite", kaže Plezant. "Ako morate da otkažete, budite iskreni o tome zašto. Ako ste u nedoumici, recite to."

Strelac

"Lunarni Strelci nemaju filter", kaže Plezant, tako da bi njihov stil flertovanja mogao biti manje, hm, tradicionalan. Obično je Strelac osoba koja govori teške istine. "To je i način na koji filtriraju ljude koje ekstremna iskrenost odbija", dodaje Plezant. "Njihov stil flertovanja je da proređuju stado svojom iskrenošću pre nego što i pogledaju one koji su ostali.

Lunarni Strelci nemaju filter.
Shutterstock 

Jarac

Kao i Vaga, Jarac takođe može potrajati da shvati šta oseća prema nekome. Zbog svoje praktične prirode, koketni Jarac bi mogao da liči na nekoga ko vas intervjuiše za posao. Možda će vam postaviti mnogo pitanja pre nego što postane emocionalan, kaže Pleasant. "Kada flertujete sa Jarcem, morate zapamtiti da čak i ako ste privučeni i kompatibilni, on mora da zna da će veza zapravo funkcionisati."

Vodolija

Budući da Vodolije imaju eklektične interese i žele da imaju stvari pod kontrolom i pod njihovim uslovima, flertovanje sa ovim horoskopskim znakom može biti kvaka-22, kaže Plezant. "Vodolije su otvorenog uma i tvrdoglave u isto vreme, tako da će stil flertovanja Vodolije verovatno dovesti do veoma čudnog razgovora." Razmislite: zabavne i nasumične činjenice...ili intenzivne i filozofske debate.

Ribe

Lunarne Ribe su neverovatno romantične, kaže Plezant. Uparite to sa činjenicom da su Ribe takođe sanjiv znak i možda ćete moći da vidite kako bi njihova mašta mogla da izvuče najbolje iz njih kada flertuju sa nekim ko je zaljubljen u njih. "Ako ne znaju šta mislite, izmišljaće priče koje vas ne zanimaju", kaže Plezant. Da biste najbolje flertovali sa Ribom, Pleasant preporučuje „da ne pokazujete celu ruku odjednom, ali svakako jasno dajte do znanja da ste još uvek u igri“.

Bonus video:

ESPRESO TIKTOK: Srodna duša svakog horoskopskog znaka espreso tiktok

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.