Svaki horoskopski znak imaju svoje karakteristike po kojima mogu da se prepoznaju po izgledu i posebnom držanju, ali i govoru njihovog tela koji je povezan s četiri elementa - vatrom, zemljom, vazduhom i vodom. Da li znate da govor tela horoskopskih znakova može da otkrije šta neko želi od vas?

Otkrijte u nastavku...

Vatreni znakovi: Ovan, Lav, Strelac

Ovnovima je nastup siguran, odlučan. Pokreti su im živahni i spretni, gledaju sagovornika u oči i bez izvinjenja ga prekidaju. Uvek se guraju ispred drugih, hodaju brzim i žustrim koracima, često glavom unapred.

Lavovi o sebi stvaraju sliku uzvišenosti, posebnosti i autoriteta. Sujeta i istančan smisao za lepo vide se u strasti s kojom brinu o svom telu. Lepota muškarca Lava koji ima gotovo manijakalnu potrebu da bude u odličnoj formi, proporcionalna je izuzetnoj senzualnosti i gipkosti žene tog znaka.

Takođe, Strelci mogu biti neobično lepi; imaju uspravno držanje, zrače vedrinom, samopouzdanjem i bezbrižnošću. Mnogi Strelci su skloni ljubavi na prvi pogled upravo zahvaljujući neodoljivoj privlačnosti i gotovo životinjskom instinktu. Kada ih neko privlači, pokazuju otvorenu potrebu za njegovom blizinom i dodirom, čak i na javnom mestu.

Zemljani znakovi: Bik, Devica, Jarac

Od rečitog pogleda do mrštenja, od sitne bore oko usana do podignute obrve - govor lica Bikova je istinska uzdanica govora tela. Pripadnici ovog znaka pokretima i gestovima jedva daju naslutiti svoju senzualnost i erotičnost, ako već ne postoji intuitivno prosuđivanje.

Gestikulacija i mimika Devica su često svedene na minimum, ali ono malo što se vidi dosta govori. Ma koliko se trudili, ponekad ipak ne mogu sakriti unutrašnju nervozu zbog koje cupkanjem i prebiranjem po kosi razbijaju uvežbanu suzdržanost i mirnoću pogleda. Što su uspešniji, emotivno su stabilniji, a pokreti su sigurniji i smireniji.

Jarčevima su pokreti vojnički uvežbani, ali ako ga neko duže posmatra videće promenu u držanju kada se pojavi neko ko mu se sviđa. Tada njegova usredsređenost slabi, pa umesto da upija svaku reč razgovora, traži da mu se ponove poslednje reči. Događaji koji su povezani s karijerom utiču na promene u držanju i hodu.

Govor tela otkriva šta svaki znak želi od vas
Shutterstock 

Vazdušni znakovi: Blizanci, Vaga, Vodolija

Po svom govoru tela Blizanci su jedni od "najrečitijih". Brbljivi su i znatiželjni, veseli i duhoviti, živahni i neukrotivi, a rukama pričaju vešto poput pantomimičara. Premeštanje s noge na nogu, potreba da stalno nešto drže ili prevrću u rukama, kao i vrckav pogled, govore da su i u najmirnijim situacijama prava deca svog vladara, nemirnog Merkura.

Žena Vaga šalje zavodljive, ali ne i vulgarne poruke, a i muškarac će na poseban način dati do znanja da je primetio svaku ženu koja je prošla pored njega. Privlačenje pažnje suprotnog spola je ključ razumevanja govora tela jedne Vage - ona želi da se svidi! Muškarac je živahniji i otvoreniji, a žena koketnija, više distancirana i nasmejana.

Staložena hladnokrvnost muškarca Vodolije koji više nije u najmlađim godinama rezultat je nekadašnje sposobnosti izražavanja misli i osećaja burnom gestikulacijom. Žena Vodolija u zrelim godinama isijava mirnu blagost i toleranciju kao kontrast buntovnom držanju u mladosti.

Vodeni znakovi: Rak, Škorpija, Ribe

Njihova suzdržanost i oprez pokazuju nesvesnu potrebu za razbijanjem ljušture, koja je proizvod nesigurnosti. Kod žena Rakova senzualnost se da naslutiti menjanjem tona u govoru, čvršćim stiskom ruke, dužim pogledom i neobuzdanim drhtajima u najintimnijim trenucima.

Govor tela Škorpije je neposredan, a opet tajanstven. Način na koji se kreću odaje njihovo stanje duha. U napetim situacijama usne su im stisnute, a pogled upućen u nepoznatom smeru. Ako se za nekoga može reći da "pogledom ubija", onda je to upravo Škorpija!

Dinamičnost i otvorenost u pristupu drugima kod Riba su vezani uz nesposobnost da ostanu statične i postojane, čak i kad im se za to pruži prilika. Nesigurnost i potreba za srodnom dušom teraju ih na komunikaciju i s potpuno nepoznatim osobama! Gestikulacija im nije preterana, već ugodna i simpatična. Kad su raspoložene, Ribe živo gestikuliraju, a kad nisu, ne žele ni pogled da pomere.

Govor tela otkriva šta svaki znak želi od vas
Shutterstock 

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.