Retrogradni Merkur počinje 9. septembra i traje do 2. oktobra i gotovo čitav ovaj mesec biće pod njegovim uticajem. Njegova energija počeće da se oseća već 22. avgusta, a postretrogradna senka osećaće se sve do 16. oktobra.

Ovaj retrogradni Merkur biće u znaku Vage i doneti nam brojne komunikacione probleme, pogrešne informacije i pokvarene planove.

Sve navedeno posebno će na svojoj koži osetiti 3 horoskopska znaka i u narednom periodu suočiće se sa brojnim nevoljama i životnim izazovima.

Ovan

Ovnove u periodu pred nama očekuje bura, a svi poslovni nedostaci i stari dugovi (u svakom smislu reči) isplivaće na površinu.

Pripadnici ovog znaka biće veoma nervozni tokom septembra, obaveze će ih ugušiti i biće im praktično nemoguće da postignu sve što su zamislili. Čak će se i problemi drugih nekako isprepletati s njihovim. Ovnovi se u periodu pred nama ne smeju preforsirati, već svom telu i umu moraju obezbediti neophodan odmor.

Retrogradni Merkur počinje 9 septembra
Shutterstock 

Rak

Period pred nama neće biti ni malo jednostavan za Rakove, pošto će ih poslovni i porodični problemi zatrpati sa svih strana. Zbog svega navedenog, Rakovi će se osećati kao da su im ruke vezane.

Savet Rakovima u ovim nezahvalnim okolnostima je da pokažu ono najbolje od sebe, što će im biti dobar zalog za budućnost. Poslednji dani septembra donose izvesno smirivanje situacije, što će im pružiti snage da naposletku ipak prevaziđu sve izazove. Ovnovi će novac gubiti, dobijati, pa opet gubiti, ali ne smeju klonuti duhom. Sve su to lekcije koje će jednom u budućnosti dobro naplatiti.

Vaga

Vagama septembar 2022. priprema brojne zamke i na to treba dobro mentalno da se pripreme. Od obećanja koja ne mogu da ispune treba da se klone po svaku cenu, kao i od širenja neproverenih informacija.

Jedini način da se zaštite od retrogradnog Merkura koji je u njihovom znaku jeste da sve informacije koje pristižu do njih provere najmanje tri puta. Porodični odnosi takođe mogu trepeti i doneti turbulencije u njihove živote i od ključne važnosti je da Vage ostanu hladne glave i fokusiraju se na svoje ciljeve. Kraj septembra i početak oktobra donosi olakšanje – smanjiće se stres, a moguće je da pripadnike ovog znaka očekuju i neki bonusi na poslu.

Retrogradni Merkur počinje 9 septembra
Shutterstock 

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.

izvor: luftika.rs