Rak je najverniji znak zodijaka. On je pun razumevanja, saosećajan je i lako oprašta. On razume da svako ima svoje mane i zbog toga nikome ništa ne zamera.

Pojam “oprostiti i zaboraviti” ne može se odnositi na nikoga više nego na njega, ali nemojte misliti da ga zato možete iskorišćavati… tri crvena kartona i vi izlazite iz igre!

1. On je neopterećen

Svako voli srećnog Raka! Rakovi su osobe koje nam prvo padnu na pamet kada pravimo planove za izlazak. Zreli Rak zna da postoji mesto za sve i da sve ima svoje mesto, oni nikada namerno ne pokušavaju privući više pažnje na sebe dramatiziranjem.

Oni će se potruditi da se dobro provedete, to je nešto što ih obnavlja i puni im baterije.

2. On je marljiv

Rak naporno radi i ne boji se izazova. On zna da je potrebna borbenost i odlučnost kako bi se postigli ciljevi i neće prestati sve dok se posao ne završi.

S druge strane može postati toliko fokusiran na svoj rad da to može uticati na porodicu i odnose, piše atma.hr.

3. On je intuitivan

Rak je vodeni znak, kao i Škorpije i Ribe, a oni su, naravno, nadareni za navigaciju u emocionalnim vodama njihove psihe.

Oni veruju svojoj intuiciji i slede svoje instinkte, njima prepuštaju budućnost svog opstanka.

devojka
Shutterstock 

4. On je osetljiv

Podednako kao i Škorpija, kad se oseća emocionalno povređen on će izvući kliješta i uštinuti vas, jer na taj način može najbrže dobiti emocionalnu reakciju. Međutim, za razliku od Škorpija, njihovi napadi nisu tako duboki ili proračunati. 

5. On je prirodno brižan

Rak je najbrižniji od svih drugih horoskopskih znakova. Ponosi se svojom brigom za porodicu. On uživa u ulozi hranitelja, to mu daje osećaj važnosti, oseća se cenjeno i poštovano.

6. On je bojažljiv i oprezan

Emocionalne potrebe mladih Rakova su izuzetno visoke, a ako se ne njeguju pravilno, on ima tendenciju sakriti pravog sebe ispod mnogostrukih slojeva svojih „ljuski“ kako bi zaštitio svoje osjećaje.

On počinje gledati na svijet sa strahom, a to je razlog njegove opreznosti u mnogim životnim situacijama. Ukoliko želite zadržati Raka, morate učiniti da se osjeća sigurno i zaštićeno.

7. On voli akciju

Jeste li ikada bili na toplom odmoru uz živu muziku i ples – i odjednom Rakovi su „prokrčili svoj put iz mora kako bi proverili što se događa i krenuli u akciju?”. To ne može biti tačnije. Rakovi su znatiželjni po prirodi i ništa ih ne privlači više od pozitivnih vibracija.

devojke u provodu
Shutterstock 

 8. On je kućni tip

Rak je društven i voli izlaske, a ipak najugodnije se oseća u svom prostoru. On voli izlaske jer tada dobija osećaj za svet, ali kada se želi samo jednostavno pustiti pretvara se u pustinjaka.

Rak voli da se zabavlja i više voli posebne događaje i prigode od nasumičnih izlazaka.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.