Sezona Vaga počela je 22. septembra 2021. godine kada Sunce napušta Devicu i ulazi u sedmu solarnu kuću u astrologiji. Na nebu će se tokom sezone Vaga dogoditi neki zanimljivi događaji koji mogu uticati na vaš ljubavni život, na različite načine. Venera, planeta ljubavi i lepote, suprotstavljaće se Uranu do otprilike 7. oktobra, što bi moglo doneti neke neočekivane promene i preokrete u vašim partnerstvima.

Ovaj tranzit takođe može proizvesti želju za nečim drugačijim, pa čak i neobičnim u vašem ljubavnom životu, kao način da začinite stvari ili učinite to zanimljivim.

Venera i Merkur su trenutno u horoskopskom znaku Vage. Kada se Venera 7. oktobra iseli iz Škorpije i u Strelca, povezaće se s Južnim čvorom koji može vratiti stare ljubavnike iz prošlosti ili jednostavno zastarele obrasce u vašim romantičnim vezama. Merkur će biti retrogradan 27. septembra i tako će ostati veći deo sezone Vage, čineći komunikaciju u ovom trenutku većim izazovom. Sa vladarkom Vage, Venerom, koja je u znaku Škorpije, to može značiti da sada možda nije najbolje vreme za započinjanje novih romantičnih veza ili za potpuno donošenje velikih ljubavnih odluka.

OVAN

Sunce će ući u Vagu i vašu sedmu kuću odnosa, 22. septembra i ostaće tamo do 23. oktobra kada Sunce ulazi u Škorpiju. Za to vreme ćete možda želeti da se fokusirate na svoje voljene i važne veze u vašem životu. Iako se Merkur vraća retrogradno u Vagu 27. ovog meseca, možda ćete se suočiti sa pogrešnim komunikacijama, kašnjenjima i zastojima u ovoj oblasti svog života.

Tokom cele sezone Vaga, Sunce i Mars će biti u različitom stepenu zajedno, dajući vam puno lične snage i izdržljivosti da preuzmete vođstvo i generalno preuzmete odgovornost za odnose u svom životu. Zbog neizvesnosti koja dolazi sa retrogradnim Merkurom, dešavanja u ovoj oblasti vašeg života mogu se pokazati kao izazovna ovog meseca. Ovo je sjajan trenutak da iskoristite tu dodatnu energiju i snagu da shvatite šta zaista želite od partnerstva, i možda poradite na nekom ličnom razvoju tako da kada Merkur krene direktno, možete krenuti napred sa samopouzdanjem.

BIK

Sunce će ući u Vagu i vašu šestu kuću odgovornosti i rutine 22. septembra i ostaće tamo do 23. oktobra, kada Sunce ulazi u Škorpiju. Za to vreme ćete možda želeti da se fokusirate na stvari poput svog posla i opštih životnih obaveza. Iako je Venera u vašoj sedmoj kući odnosa u Škorpiji i suprotstavlja se Uranu u Biku u vašoj prvoj kući, možda ćete biti ometeni iznenadnim promenama u ovim oblastima svog života. Uran je u vašoj prvoj kući od 2019. godine i ostaće do 2026. godine, a to će proizvesti mnoge transformacione promene u vama samima, ko ste kao osoba i šta cenite.

Dakle, kada se Venera suprotstavi ovoj promenljivoj energiji, možda ćete primetiti da vas privlače različite stvari ili ljudi nego ranije. Ovo je vreme kada će se vaši sistemi vrednosti i verovanja koja vas okružuju i ono što želite u smislu ljubavi transformisati i postaćete prefinjeniji i zreliji. Dakle, ako ste u vezi u ovom trenutku, postoji šansa da se zapitate da li je ovo prava osoba za vas. Uz retrogradni Merkur koji se javlja u vašoj šestoj kući, možda ćete doživeti i preokret u svakodnevnom životu i opštem načinu života. Dakle, sezona Vaga može biti vreme velikih promena za vas na više nivoa, pa ćete možda otkriti da niste ista osoba kao što ste bili pre, kada Sunce uđe u Škorpiju.

par, svadja
Freepik/drobotdean 

BLIZANCI

Sunce će ući u Vagu i vašu petu kuću kreativnosti i zadovoljstva 22. septembra i ostaće tamo do 23. oktobra kada Sunce ulazi u Škorpiju. Za to vreme ćete možda želeti da se fokusirate na svoju kreativnu stranu i stvari koje vam donose radost u životu. Venera će biti u Škorpiji u vašoj šestoj kući odgovornosti, što vam može doneti ispunjenje kroz svakodnevne aspekte vašeg života na neočekivane načine. Tako da ćete se tokom prve polovine sezone Vage možda više brinuti o svojim dnevnim rutinama i pojednostavljenim aspektima svog života. Jednom kada Venera uđe u Strelca 7. oktobra, koji zauzima vašu sedmu kuću odnosa, možda ćete osetiti promenu u fokusu. Venera će biti u konjukciji sa južnim čvorom do kraja sezone Vage u različitom stepenu, što može dovesti do odnosa ili obrazaca odnosa iz prošlosti.

Ovo je možda vreme kada počinjete da razmišljate o svom ljubavnom životu i da li funkcioniše. Posebno sa retrogradnim Merkurom, koji vas može navesti da razmislite o određenim situacijama u svom životu, jer se to dešava i u vašoj petoj kući. Zbog svega ovoga, možda ćete redefinisati ono što smatrate da je „prijatno“ i šta vam donosi ispunjenje i zadovoljstvo, a ako se to ne podudara sa onim što trenutno dobijate, možda ćete se zaželeti da napravite neke velike promene u ovim oblastima vašeg života.

RAK

Sunce će ući u Vagu i vašu četvrtu porodičnu kuću 22. septembra i ostaće tamo do 23. oktobra kada Sunce ulazi u Škorpiju. Za to vreme ćete možda želeti da se fokusirate na svoju porodicu, dom i opštu stabilnost u životu. Budući da je Venera u Škorpiji u vašoj petoj kući zadovoljstva, možda ćete biti privučeni intenzivnijim načinima doživljavanja radosti, ispunjenja i oduševljenja kada je u pitanju romantika.

Možda biste želeli da se upustite u dublje razgovore i generalno uspostavite jače veze sa ljudima koje volite otvaranjem i otkrivanjem ranjivijih delova sebe. Iako je Merkur retrogradan u Vagi u vašoj četvrtoj kući, možda ćete se naći uhvaćeni u različite prepreke ili smetnje u ovoj oblasti svog života. Ovo može biti vrlo reflektujuća energija koja će vam dati priliku da zaista razmislite o onome što definišete kao „ljubav“ u ovom trenutku svog života, a zatim možete odlučiti da li je to zaista ljubav ili ne. Ova energija će vam pokazati ko će biti sposoban da vam pruži duboku vezu za kojom žudite.

LAV

Sunce će ući u Vagu i vašu treću kuću komunikacije i lokalnu zajednicu 22. septembra i ostaće tamo do 23. oktobra kada Sunce ulazi u Škorpiju. Za to vreme ćete možda želeti da se usredsredite na obavljanje poslova i neobavezne razgovore sa ljudima oko sebe. Ovo je možda vreme kada se više povezujete sa svojim komšijama, saradnicima, braćom i sestrama ili ljudima koji su vam poznanici.

Ovo takođe može stvoriti okruženje za neobavezne ljubavne interese i povezivanja. Budući da je Venera u Škorpiji u vašoj četvrtoj kući i karmi predaka, možda ćete privući ljubavnike iz svoje prošlosti ili ljude koji vam donose osećaj udobnosti i bliskosti. Kada Venera 7. oktobra uđe u Strelca, gde će biti u konjunkciji sa južnim čvorom, možda ćete privući romantična interesovanja iz prošlosti ili čak iz prošlih života. Retrogradni Merkur koji se dešava u vašoj trećoj kući može povremeno da odvraća vašu pažnju od ljubavi, a budući da je ova kuća povezana sa detaljnijim stvarima, možda ćete videti male detalje o određenim ljubavnicima, koje ranije niste videli. Ovo će vam omogućiti da svoje stavove i uverenja o tim ljudima i situacijama preoblikujete u nešto što je bliže usklađeno sa stvarnošću i istinom.

DEVICA

Sunce će ući u Vagu i vašu drugu kuću finansija i materijalnog sveta 22. septembra i ostaće tamo do 23. oktobra kada Sunce ulazi u Škorpiju. Za to vreme ćete možda želeti da se fokusirate na rad, zarađivanje novca i unošenje veće udobnosti u svoj materijalni svet. Budući da je Venera u Škorpiji u vašoj trećoj kući komunikacije i lokalnog putovanja, možda ćete se neočekivano susresti s novim ljubavnim dešavanjima u vašem lokalnom području. Posebno s obzirom da je Uran u suprotnosti sa Venerom, što može doneti neočekivane promene u vaš romantični život. Merkur će biti retrogradan u Vagi u vašoj drugoj kući, pa ćete u ovom trenutku možda doživeti neke zastoje ili kašnjenja u ovoj oblasti svog života.

Zbog toga ćete možda otkriti da vam ljubavni život u ovom trenutku jednostavno nije veliki fokus. Posebno sa ponekad nepredvidivom energijom retrogradnog Merkura i suprotnostima između Venere i Urana u Biku, možda bi bilo najbolje sačekati novu ljubav. Ako ste već u partnerstvu, budite pažljivi sa rečima koje izgovarate jedno drugom i to će biti imperativ da bi stvari sada funkcionisale.

VAGA

Sunce će ući u Vagu, i vašu prvu kuću ličnosti 22. septembra i ostaće tamo do 23. oktobra kada Sunce ulazi u Škorpiju. Za to vreme ćete možda želeti da se fokusirate na sebe, svoje ciljeve i svoju nezavisnost. Merkur će biti retrogradan u vašoj prvoj kući 27. septembra, a to bi vas moglo navesti da počnete da preispitujete određene aspekte onoga što vas je učinilo takvim kakvi jeste do ovog trenutka. Sa tako snažnim fokusom na sebe i sa Venerom u Škorpiji u vašoj drugoj kući finansija, možda ćete otkriti da vam ljubav jednostavno ne pada na pamet u ovom vremenskom periodu.

Ovo je vreme velike transformacije na ličnom nivou za vas, koja će vas možda naterati da preispitate svoje vrednosti, uverenja i perspektive života, ljubavi i svega između. Dakle, dok prolazite kroz ovu ogromnu promenu, možda se nećete osećati kao da stojite na čvrstom tlu dok se ova tranzicija ne završi. To znači da ćete verovatno promeniti mišljenje o nečemu što ste mislili da želite, jer se to jednostavno dešava kada se vaše vrednosti promene. Ljubav je možda jednostavno nešto što ste za sada stavili na čekanje, sve dok se ne osećate sigurnije u ovoj novoj verziji sebe koja se rađa u ovom trenutku.

ŠKORPIJA

Sunce će ući u Vagu i vašu dvanaestu kuću samoće i prosvetljenja 22. septembra i ostaće tamo do 23. oktobra kada Sunce ulazi u Škorpiju. Tokom ovog vremena možda ćete hteti da se fokusirate na svoj unutrašnji svet i aktivnosti usmerene na dušu. Venera je u vašoj prvoj kući ličnosti, iako možda više volite da provedete neko vreme sami u zajednici sa božanskim, možda ćete nehotice privući ljude k sebi. Kada je Venera u vašoj prvoj kući, način na koji zračite biće u skladu sa energijama koje Venera odiše, a budući da je boginja ljubavi, ona odiše lepotom i milošću.

Merkur će biti retrogradan u Vagi u vašoj dvanaestoj kući i to može izazvati zabunu u vašem umu kada su u pitanju određena uverenja ili pogledi na život uopšte. Ovo vas može navesti da preispitate određene aspekte vaše stvarnosti kako biste videli da li vam u umu deluju istinito. Ova energija može izazvati stvari poput duhovnih buđenja i velikih spoznaja o vašem životu što može stvoriti proces ponovnog rođenja i smrti u vama. Dakle, sa svim ovim što se dešava u vama samima tokom sezone Vage, možda ćete se manje zanimati za ljubav, čak i ako je lako privlačite sebi.

devojka
Unsplash/Nathan McBride 

STRELAC

Sunce će ući u Vagu i vašu jedanaestu kuću druženja i umrežavanja 22. septembra i ostaće tamo do 23. oktobra kada Sunce ulazi u Škorpiju. Za to vreme ćete možda želeti da se fokusirate na upoznavanje novih ljudi i vođenje zanimljivih razgovora sa onima oko vas. Ovo je možda odlično vreme za uspostavljanje novih kontakata, istraživanje novih mogućnosti za rast i pronalaženje novih načina da svoje snove učinite stvarnošću. Jedini oprez ovde je to što je Merkur retrogradan, što može stvoriti probleme, pa samo budite spremni da neki od vaših planova potencijalno pođu po zlu.

Rezervni planovi mogu biti dobra ideja. Venera u Škorpiji je u vašoj dvanaestoj kući samoće, pa ćete možda otkriti da je ljubav koja vam je potrebna u ovom trenutku ona koja je utešna, poznata i omogućava vam malo prostora za disanje. Tako da ćete se u prvom delu sezone VagE možda osećati kao da provodite vreme sami ili sa nekim sa kim vam prija, kada je ljubav u pitanju. Kada Venera 7. oktobra uđe u Strelca i vašu prvu kuću, možda ćete bez mnogo napora privući mnogo novih ljubavnih dešavanja za sebe. Venera će omogućiti vašoj sjajnoj ličnosti da zasija na način na koji nailazite na druge, dajući vam flertujuću prirodu i prednost u ljubavi.

JARAC

Sunce će 22. septembra ući u Vagu i vašu desetu kuću u karijeri i ostaće tamo do 23. oktobra kada Sunce ulazi u Škorpiju. Za to vreme ćete možda želeti da se fokusirate na svoj posao i opšte obaveze u karijeri. Naročito s tim da Merkur ide retrogradno u ovoj oblasti vašeg života, jer to može ukazivati na potencijal za izazove u oblasti vaše karijere.

Srećna okolnost ovde to što će Venera biti u Škorpiji u vašoj jedanaestoj kući druženja i prijateljstva, tako da postoji i potencijal za upoznavanje novih ljubavnih partnera. Sa Venerom u Škorpiji u jedanaestoj kući, ona može uneti veoma koketnu i živahnu energiju u vezu, jer će energija biti zrela za uspostavljanje dubokih veza i otvaranje na emocionalnom nivou. Venera će se takođe suprotstaviti Uranu koji može uneti neočekivana ljubavna interesovanja i iskustva u vaš život, bilo sa novim ljudima ili u vašem trenutnom partnerstvu. Ova energija vam može omogućiti da se romantično povežete na nove načine, što će vam pomoći da malo oživite stvari i otvorite svoj um novim načinima intimnosti. Zbog toga, ovo može biti odlično vreme za stvaranje dubljih veza sa ljudima, samo ne zaboravite na retrogradni Merkur, koji takođe može izazvati pogrešne komunikacije i nesporazume.

VODOLIJA

Sunce će ući u Vagu i vašu devetu kuću značenja i putovati 22. septembra i ostaće tamo do 23. oktobra kada Sunce ulazi u Škorpiju. Tokom ovog vremena možda ćete hteti da se usredsredite na proširenje svojih horizonata na načine koji će vam stvoriti više smisla u životu i dati vam veći osećaj svrhe. Možda ćete se osećati pozvanim da naučite nove veštine, vratite se u školu ili planirate putovanje u inostranstvo kao način da naučite više o svetu. Budući da je Venera u vašoj desetoj kući karijere, možda ćete otkriti da više vrednujete i dajete veći prioritet potrebama svoje karijere, a ne svojim odnosima u ovom trenutku.

Ljubav će jednostavno morati da sačeka da završite sa ostvarivanjem svojih ambicija u ovom trenutku, jer sa svom ovom energijom koja se dešava u vašim devetim i desetim kućama, nebo je zaista granica. Jedino čega treba biti svestan je da će Merkur takođe biti retrogradan u vašoj devetoj kući, tako da će svi novi poduhvati preduzeti u ovom trenutku morati biti dobro osmišljeni i imati rezervne mere, samo da biste se dobro pripremili – poznati retrogradni debakli Merkura.

RIBE

Sunce će ući u Vagu i vašu osmu kuću tranzicije i poreza 22. septembra i ostaće tamo do 23. oktobra kada Sunce ulazi u Škorpiju. Za to vreme ćete možda želeti da se fokusirate na bilo koje investicije koje imate ili želite da ostvarite, ili čak samo na zauzimanje prostora za preispitivanje svog životnog pravca. S obzirom da se retrogradni Merkur dešava u Vagi u vašoj osmoj kući, to može proizvesti veoma misaonu, mentalno orijentisanu vibraciju koja ima potencijal da dovede do premišljanja.

Venera će biti u Škorpiji u vašoj devetoj kući više svesti, pa ćete možda u ovom trenutku da se povezujete sa svojom inteligencijom. Ova energija je odlična za uspostavljanje dubljih veza sa ljudima sa kojima ste već u partnerstvu, i za upoznavanje novih ljubavnih interesa koji možda čak potiču iz druge zemlje ili kulture.

S obzirom na to da su vaša osma i deveta kuća istaknute ovde, ovo može stvoriti veoma duboku, intenzivnu vibraciju u vašem životu u celini, čineći vas željnim više smisla, suštine i svrhe u svim oblastima vašeg života, uključujući i vaš ljubavni život.