Kada su u pitanju kosmičke prognoze, imamo neke dobre i ne tako dobre vesti. Ovo drugo je da retrogradni jesenji hod Merkura 2021. – počinje 27. septembra, i kao i obično, traje tri duge sedmice zabuna kada su u pitanju komunikacija, vreme, razmišljanje i tehnologija.

Dobra vest je, međutim, to što je to poslednji retrogradni period Merkura u godini – tako da se ovaj završava 18. oktobra, govoreći nam da možemo da zaplovimo kroz praznike i do 2022. godine, a da Merkurove ludorije ne odbace našu pozitivnu atmosferu. Saznanje o tome kako će retrogradna jesen Merkura 2021. uticati na vaš horoskopski znak pomoći će vam u pripremi, piše luftika.rs.

Planeta Merkur u astrologiji vlada nad svim mentalnim i logističkim stvarima-zbog čega naši planovi, rasporedi, kupovine i razgovori često postaju neuredni tokom trogodišnjih retrogradnih perioda. Ovog puta Merkur se retrogradira kroz diplomatski i partnerski orijentisan znak Vage.

Loše komuniciranje i konfuzija u našem ljubavnom i društvenom životu sada će biti sve prisutniji, pa budite izuzetno ljubazni i jasni u pogledu načina na koji se izražavate. Iako zasigurno postoji potencijal za dramu, retrogradnu energiju možemo iskoristiti u svoju korist pokušavajući rešiti prošla pitanja u našim međuljudskim odnosima i vežbajući umetnost balansiranja različitih gledišta pre donošenja zaključaka.

Retrogradnost nas podstiče da usporimo kako bismo mogli da pregledamo i ponovo procenimo stvari u svom životu. Međutim, možda ćemo se osećati dodatno nestrpljivi tokom središnje nedelje retrogradnosti, kada se Merkur koji se kreće unazad poravna sa impulsivnom planetom Mars i formira trigon sa ekspanzivnom planetom Jupiter. Iako će ove veze podstaći naše trome retrogradne umove i doneti nam optimizam u pogledu novih poduhvata, one bi nas kasnije mogle učiniti super tvrdoglavima u usporavanju.

Umesto da žurno postupate po svojim idejama, pustite ih da krčkaju nekoliko nedelja i tražite neke spoljne perspektive koje će vam pomoći da odmerite prednosti i nedostatke. Čekanje, dok se retrogradni Merkur ne završi, na velike poteze omogućiće vam da to učinite sa mnogo više jasnoće.

merkur
Shutterstock 

Ovan

S retrogradnim kretanjem Merkura kroz sektor partnerstva na vašoj karti, važno je provesti dodatno vreme razmišljajući o tome kako vaše reči i postupci utiču na vaše voljene. Nerešeni problemi u vezi verovatno će sada isplivati na površinu, što znači da je potrebno govoriti istinu – ali ako to učinite saosećajno umesto grubo, to će vam pomoći da izbegnete nepotrebnu dramu.

Bik

Vaša rutina se okreće naopako tokom ove retrogradnosti, Bikovi, pa pokušajte da prilagodite svoja očekivanja i dajte sebi malo slobode kada je u pitanju produktivnost. Uprkos tome, prihvatanje ovih potresa vezanih za raspored umesto da im se oduprete mogao bi biti blagoslov-jer će vam to dati priliku da pregledate šta vam odgovara u odnosu na ono što usisava vaše dragoceno vreme i energiju.

Blizanci

Um sa više zadataka mogao bi se osećati usporeno tokom ovog povratnog kretanja, Blizanci-što znači da ćete morati da stisnete pauzu na svojim strastvenim projektima. Međutim, ovu pauzu možete iskoristiti za ponovno otkrivanje prošlih izvora inspiracije. Kad smo već kod prošlosti, pazite da bivši ne izađu iz retrogradne priče i zatraže drugu priliku! Vratite se samo ako zaista osetite iskru.

Rak

Vaše emocije bi mogle biti pomalo otkačene pod ovim retrogradnim Merkurom, i to bi vas moglo izbaciti iz koloseka kod kuće i učiniti da se osećate kao da se ne možete opustiti. Iskoristite ovo nastojeći da budete iskreni sa vama važnim ljudima ili članovima porodice i zatražite podršku koja vam je potrebna. Pasivno – agresivne interakcije samo će pojačati napetost.

Lav

Izvinite se zbog neizbežnih odlaganja unapred, jer bi se ova retrogradnost mogla osećati kao logistički nered. Očekujte da će svakodnevna komunikacija biti zbunjujuća, da će vam prijemno sanduče biti prepuno i da će vam trbati za sve duplo duže nego obično. Iako ćete možda doći u iskušenje da žurite sa listama obaveza, usporavanje razmišljanja zapravo će vam omogućiti da efikasnije i brže obavite posao.

Devica

Ova retrogradnost utiče na finansijski sektor vašeg grafikona, Device, zato izbegavajte veće kupovine sada – kao što ćete kasnije moći da saznate da ulaganje nije ono što ste mislili. Ali iako se kupovine ne savetuju, sada je pravo vreme da pregledate svoje nedavne navike potrošnje i potrudite se da uravnotežite svoj bankovni račun.

tuzna zena
Shutterstock 

Vaga

Uz retrogradiranje Merkura kroz vaš znak, Vage, možda ćete otkriti da je teže izraziti se bez osećaja kao da gazite na prstima ili lažno predstavljate svoja gledišta. Ali premišljanje o tome kako se predstavljate samo će vas učiniti svesnijim sebe, pa pozovite svoj prirodni osećaj šarma i diplomatije koji će vam pomoći da se sa milošću snađete u bilo kojoj društvenoj zamci.

Škorpija

Prirodno ste u kontaktu sa svojom osetljivom duhovnom stranom, Škorpijom. Ali tokom ove retrogradnosti možda će vam biti teško pristupiti tom snažnom osećaju intuicije ili shvatiti šta vaša podsvest pokušava da vam kaže. Pokušajte da zapišete svoje snove ili vodite dnevnik kroz svoju zbunjenost kako biste kasnije mogli da razmislite o svojim osećanjima kada vam vreme da neku perspektivu.

Strelac

Možda će biti teško ne prepustiti se tračevima u narednih nekoliko nedelja, ali daj sve od sebe. Ova retrogradnost se kreće društvenim sektorom vašeg horoskopa, pa ako niste oprezni, mogli biste se naći usred neke neuredne grupne dinamike i drame prijateljstva. Umesto da budete u sve umešani, usmerite svoju energiju ka izigravanju posrednika i podsticanju smirenosti u vašoj ekipi.

Jarac

Ova retrogradnost probija se kroz vaš radni vek, pa je dobro vreme da zastanete i procenite gde stvari stoje u vašoj karijeri umesto da pokušavate da krenete napred u nove napore. Greške će se verovatno prevideti i tokom ove retrogradnosti, pa odvojite dodatno vreme da pregledate svoje profesionalne projekte pre nego što ih podnesete i odložite sve obavezujuće ugovore sve dok Merkur ne završi svoj tok.

Vodolija

Retrogradni Merkur ima tendenciju da u naše planove putovanja ubaci ključ, pa iako možda sanjate o dalekom odmoru, ovo nije najbolje vreme za odlazak ili planiranje velikog putovanja. Umesto da rizikujete probleme sa transportom i neočekivana kašnjenja, više istražite svoje interese.

Ribe

Kao Ribama, često vam je teško jasno videti granice – ali tokom ove retrogradnosti biće još teže shvatiti gde stvari stoje u odnosima. S obzirom na to, sada nije sjajan trenutak da se duboko uključite i investirate u bilo koga, bilo kroz finansijski sporazum ili emocionalnu vezu. Zadržite svoje poslovanje za sebe dok se retrogradno ne razjasni i dok Merkur ponovo ne krene direktno.