KAKO SE PRAVILNO PERE KUPAĆI KOSTIM? Mnogi faktori utiču na njegov "životni vek", a uz ove cake uvek će izgledai KAO NOV

Otkrij u nastavku trikove kako se pravilno pere kupaći kostim....

Zara.com

Kada je reč o pranju farmerica, pantalona, košulja, tu nema puno filozofije, međutim ukoliko ne želite da upropastite svoje kupaće kostime, morate obratiti pažnju na par detalja. 

Otkrijte u nastavku savete za pranje kupaćeg kostima uz koje ćete mu sačuvati oblik, boju i kvalitet.

Kako se pravilno pere kupaći kostim?

Prema sajtu The Spruce, dva najbolja saveta za održavanje kupaćeg kostima u optimalnom stanju su da ga operete odmah nakon upotrebe i da ga operete ručno. Kada je kupaći kostim izložen kremi za sunčanje, znoju i hemikalijama, to šteti njegovoj elastičnosti, a hlor iz bazena može učiniti da kostim požuti, piše Mental Floss.

Međutim, stavljanje kupaćeg u mašinu za pranje veša je loš izbor, jer materijal možda neće preživeti ovaj veoma intenzivan proces. Umesto toga, potopite ga u hladnu vodu 30 minuta da biste uklonili znoj i hemikalije, a zatim uradite drugo potapanje sa malom količinom deterdženta za veš – oko kašičice. Belo sirće takođe može da deluje.

Obavezno okrenite kostim naopačke. Nakon ispiranja, iscedite višak vode i ostavite da se kupaći osuši na vazduhu.

Instagram 

Da li se kupaći kostim pere posle svake upotrebe?

Ako niste koristili kremu za sunčanje, iako biste to apsolutno trebali i niste izložili kupaći kostim hloru, možda ćete moći da se izvučete sa pranjem nakon svakih nekoliko upotreba, ali zaista je najbolje da ga operete što je pre moguće.

DESI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Da li kupaći kostim sme da se pere u veš mašini?

Dok se većina kupaćih kostima najbolje pere ručno, neke kompanije prave kupaće koji su pogodni za pranje u mašini za veš. Savetujemo vam da proverite oznaku na etiketi, pre nego što odlučite da stavite kupaći u mašinu.

U slučaju da ste u gužvi i ne stižete da se bavite ručnim pranjem veša, možete da ubacite svoj kupaći kostim u mašinu, ali ga prethodno stavite u vreću za odeću i izaberite najmanje intenzivan ciklus pranja.

printscreen/instagram