MODNO PRAVILO KOJE PRIKRIVA VIŠAK KILOGRAMA: Kopirajte autentičan stil koji je već hit na fashion sceni

Ove sezone sve se vrti oko odevanja po uzoru na izgled meduze koje uspešno pravi vitku figuru i prikriva višak kilograma.

Shutterstock

Hladni meseci u godini tradicionalno su rezervisani za slojevit stil odevanja, ali ne bilo kakav, ako pitate neke od najvećih street style influenserki današnjice.

Igra proporcijama odevnih komada u stajlinzima uzela je maha na modnoj sceni rezultiravši velikom popularnošću trenda zvanog meduza koje uspešno prikriva višak kilograma.

Unazad nekoliko godina u zimskim mesecima primetan je trend takozvanog lampshading odevanja, a koje se odnosi na nošenje haljine koja dužinom završava tik iznad čizama, zbog čega celokupan stajling rezultira izgledom lampe sa senkom.

Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Takozvani jellyfish stil odevanja predstavlja kombinaciju predimenzioniranih gornjih komada odeće s uskim donjim delom poput helanki ili farmerki skinny modela, čime se stvara izgled sličan zvonolikom telu meduze.

Instagram 

U prilog popularnosti ovog trenda dovoljno govore stajlinzi nekih od najuticajnijih street style zvezdi današnjice.

U slučaju jellyfish odevanja proporcije imaju ključnu ulogu te je potrebno postići idealnu ravnotežu između velikih gornjih komada odeće, poput džempera i sakoa u kombinaciji sa užim komadima dole.

Instagram 

Ako volite udobne komade, evo dobrih vesti - trikotaža i pletivo će biti trend broj 1 i nema ograničenja kada je reč o ovome. Možete ga nositi samo kao detalj ili od glave do pete, a posebno su aktuelne maksi pletene haljine i oversized prsluci.

Instagram 

U nastavku se inspirišite još nekim modnim kombinacijama po uzoru na meduza stil.

Instagram 

Instagram 

Instagram 

Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia