Srpska influenserka i blogerka Tamara Kalinić je pre nekoliko dana svrstana u deset najboljih svetskih influensera za 2021. godinu. Velikim priznanjem Tamara se pohvalila na Instagramu, a pored nje, svoje mesto na listi zauzele su i Lena Mahfouf, Ema Čamberlein, Ksenia Adonts, Lea Elui, Leoni Han, Mariele Marero, Kjara Feranji, Gabriel Kaunesil i Valeria Lipovetski.

Iako je njihov posao često bio na meti kritika, jer su se suočavale uglavnom sa komentarima da je "najlakše nositi lepu garderobu, slikati se i tako zarađivati", one su više puta dokazale da je to daleko od stvarnosti.

Tamara Kalinić je jedna od najplaćenijih svetskih influenserki.
Instagram 

O njihovim uspesima, poslovnim projektima i saradnjama sa najluksuznijim brendovima se priča, a njihove zarade ostaviće vas bez teksta.

Gabriel Kaunesil

Bivša manekenka koja je postala influenserka i osnivačica "La Semaine Paris", je Francuskinja, koja živi u Milanu i deli svoj privatni život uglavnom na Instagramu i Jutjubu gde ima 1,3 miliona pratilaca i 98,7 hiljada pretplatnika.

Gabriel radi sa mnogim vrhunskim modnim brendovima kao što je Prada i bila je ambasador Armanija, a ove godine je zaradila preko 388 hiljada dolara samo zahvaljujući Armaniju.

Leoni Hani

Ona je iz Hamburga, a čvrsto je obezbedila svoju poziciju jednog od najvećih modnih influensera u svetu. Leonin sadržaj je prvenstveno fokusiran na modu, promoviše se na svojim mrežama gde ima više od 5,3 miliona pratilaca na TikTok-u i Jutjubu zajedno.

Radi sa nizom prestižnih brendova kao što su Dior, Fendi, Živanši, Lou Viton, Svarovski, Tomi Hilfiger i Balensijaga. A u 2021. godini, zaradila je impresivnih 1,22 miliona dolara.

Lena Mahfouf

Lena Mahfouf, takođe poznata kao "Lena Situations", je francuska jutjuberka, blogerka i influenserka alžirskog porekla. Prvi put se pridružila Jutjubu 2013. godine i sada ima više od 2,14 miliona pratioca. Svoje interesovanje za modnu industriju izražava kroz svoje video snimke i svakodnevni život na društvenim mrežama.

Blisko je sarađivala sa francuskim "Maison Diorom". Tokom 2021. godine zaradila je impresivnih 4,72 miliona dolara.

Tamara Kalinić

Naša Tamara pokrenula je svoj blog "Glam&Glitter" pre 10 godina dok je studirala, a sada je jedan od najvećih influensera širom sveta.

Ona prikazuje svoje svakodnevne modne autfite, svoj moćni izgled i glamurozne izveštaje iz prvih redova nedelje mode, kao i svoje personalizovane izbore kupovine na svom blogu, Instagramu i Jutjubu, gde je prikupila više od 1,4 miliona pratilaca i pretplatnika.

Poznata je kao ambasador stila za vrhunske modne brendove kao što su "Bottega Veneta", "Louboutin" i "Emporio Armani", a tokom 2021. godine zaradila je 681 hiljada dolara samo od Botega Venete.

Ksenia Adonts

Sa sedištem u Parizu, ova nemačka influenserka ima veliki broj pratilaca na društvenim mrežama, posebno na Instagramu, TikTok-u i Jutjubu gde zajedno ima preko 3,5 miliona pratilaca.

Njen uticaj joj je doneo 2,13 miliona dolara u 2021. godini samo za Guči, što ju je učinilo miljenicom brenda.

Ema Čemberlejn

Ema Čemberlen je prvi put postala poznata kao mlada Jutjub senzacija, pokrenuvši svoj kanal 2016. godine, a evoluirala je u zvezdu visoke mode, predstavljajući Lou Viton na Met Gala događaju 2021. godine.

Od Luji Vitona je samo ove godine zaradila 2,3 miliona.

Kjara Ferđani

Kjara je, takođe, poznata kao najmoćniji modni influenser na svetu, ona je predsednik i izvršni direktor sopstvene kompanije i izvršni direktor kolekcije "Chiara Ferragni Collection". Kjara je uvrštena na Forbesovu listu 30 ispod 30 godina.

Svoj blog je pokrenula 2009. godine i sada je prati više od 25 miliona korisnika na Instagramu. Samo od Fendija je ove godine zaradila 457 hiljada dolara.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!