Težnja ka održivom načinu proizvodnje postala je “trend” među brendovima. Nećemo ulaziti u to da li se na ovaj potez odlučuju samo zbog toga da bi bili u korak sa konkurencijom ili zaista shvataju uticaj klimatskih promena. Uglavnom, svaka čast! W! redakcija podržava sve male korake u modi koji su veliki za čovečanstvo. E sad, ubzbudljivim vestima nikad kraja, pa nas je tako i Levi's prijatno iznenadio. Naime, oni su najavili svoj novi model od održivog džinsa. To je prvi proizvod od teksasa koji koristi materija Circulose – tkaninu koju je švedska kompanija Re:newcell napravila od recikliranog, starog džinsa.

Ovaj održivi džins je dostupan u modelu Levi's 502 za muškarce, sa niskim strukom i klasičnog kroja. Dok za žene u modelu High Loose jeans, koji je inspirisan stilom 90ih sa širokim nogavicama.

Već smo pomenuli da je ovaj model dizajniran tako da može da se reciklira. Sastoji se od 20 procenata recikliranog džinsa, 20 procenata viskoze iz održivih izvora i 60 procenata organskog pamuka. Kad smo rekli da su ovi novi modeli 100 posto održivi, to znači da stari par može da postane novi i tako u nedogled.


Levi's Wellthread je kolekcija u kojoj možete pronaći ove modele, a osnovana je da bi istraživala nove vidove održivosti kroz male kolekcije. Naravno, cena im i nije tako održiva. Dostupne su po ceni od 219,95 dolara, a ovde pročitajte još o ovom materijalu i samim modelima kojima predviđamo veliku popularnost.