Lemlem x H&M kolekcija sadrži lagane, moderne kaftane i odeću za plažu, a napravljena je da se nosi po gradu, ali i na izlet. Karakterišu je smele pruge, divne boje, zajedno sa kupaćim kostimima, nakitom i modnim dodacima, i sve to izrađeno od održivih materijala. Kolekcija će biti dostupna od 22. aprila u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

hm-moda-odrzivost-materijali-prirodni-reciklaza-kolekcija
hm.com 

hm-moda-odrzivost-materijali-prirodni-reciklaza-kolekcija
hm.com 

Lemlem je, baš kao i sama Kebede, poznat po elegantnoj, a opuštenoj estetici i dizajnu koji se lako nosi, i po ručno izrađenim detaljima. Za ovu saradnju tradicionalni ručno tkani materijali, koji se često nalaze u lemlem-ovim komadima, sada su pretvoreni u ogrtače, letnje haljine, topove, šortseve, pantalone, kupaće kostime, nakit i modne dodatke. Izrađen od održivijih materijala, uključujući organski pamuk, reciklirani poliester i Tencel ™ Liocell, svaki komad je veseo – podseća na sunce, svetlost i lagani vetar. Tu su pruge, slaganje boja i mekane teksture, nešto po čemu je brend lemlem poznat. Paleta boja uključuje nijanse plave, bele, svetlo narandžaste, nežno ružičaste, neonske i bledo žute boje. Kolekcija odiše vanvremenski, odnosno idejom da se komadi mogu prenositi sa generacije na generaciju.

hm-moda-odrzivost-materijali-prirodni-reciklaza-kolekcija
hm.com 

“Sviđa mi se što je H&M uvek u prvom planu sa svojim kul kolaboracijama, pa je tako i za moj brend uzbudljivo što smo deo te priče. Ovo je prvi put da smo dodali i nakit u ovu kolekciju kako bismo stvorili ceo taj lemlem stil. Moja kreativna vizija je takođe deo ove kampanje, što je bilo jako zabavno i posebno, jer sam snimala sa svojom ćerkom”, izjavila je Lija Kebede.

hm-moda-odrzivost-materijali-prirodni-reciklaza-kolekcija
hm.com 

„Uz lemlem ne možete, a da ne primetite tu lakoću i eleganciju, što očigledno i lično predstavlja Lija Kebede. Bilo je divno što smo imali njen kreativni doprinos na svakom koraku u ovoj saradnji. Zaista smo srećni što smo u kolekciju uvrstili održivije materijale i jedva čekamo da je predstavimo širom sveta “, kaže Maria Ostblom, glavna dizajnerka u H&M-u.