U čitav program i organizaciju je uloženo više kreativnog sadržaja, a prvo veče je po svemu sudeći uspelo da opravda sva očekivanja gledalaca. Organizatori festivala se trude da premaše očekivanja i u svakom smislu budu inovativniji od prethodne godine.

S tim u vezi i ove godine na scenu stupaju velika imena iz sveta muzike i šoubiznisa, ne samo italijanska, već i svetska, a pročulo se da će se na ovogodišnjem festivalu pojaviti i Ledi Gaga.

Ipak, glamur i svečane toalete poznatih izvođača pali su u drugi plan kada se na sceni pojavio fudbaler Zlatan Ibrahimović.

Naime, Zlatan je u svom stilu i širokim osmehom na licu i u personalizovanom sakou na kojem je izvezeno s leve strane Ibra, zakoračio na scenu Sanrema, a o njegovoj pojavi bruje gotovo svi domaći, ali i svetski mediji. ​Činjenica da se slavni fudbaler potrudio za prestižni festival, jeste i što su vezena slova I i B zajedno činila violinski ključ.

I dok Italijani nisu imali pojma uz koju pesmu je dočekan Šveđanin bosanskog porekla, ljudi s Balkana su na prve taktove znali da je reč o pesmi „Jutro je“ koju u originalu izvodi Nada Topčagić.

Pored Ibrahimovića, za šou su bili zaduženi voditelji Amadeus i komičar Fiorelo, kao i glumica Matilda di Anđelis, koja je nedavno imala priliku da glumi jednu od glavnih uloga u hit seriji "Undoing". Da je festival svetski dokazali su i ostali učesnici pojavivši se u svojim glamuroznim izdanjima. Neki od najupečatljivijih su svakako bili voditelj Fiorelo, Loredana Bertč i Madam.

Italijanski komičar Fiorelo je na scenu debitovao u pink odelu i preko toga haljini do poda potpuno obloženoj cvećem u raznim bojama, a najizraženiji su bili oni u rozim nijansama. Ovaj komad odeće je mnoge nasmejao i oduševio, ali nimalo začudio jer je slavni komičar poznat po autentičnim kombinacijama na javnim nastupima. 

Fiorelo sanremo festival
IPA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Italijanska prevačica Loredana Bertč takođe svojim autfitom nije šokirala javnost, jer su takođe ovakvi ektravagantni strajlinzi tipični za ovu zvezdu. Elektro plava boja kose i cvetnim rajf, kao i pliš mini crna haljina u kombinaciji sa crnim čizmama su za ovu zvezdu komadi u kojima se oseća najbolje. 

Loredana Bertč
Maria Laura Antonelli/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Pevačica Madam se za ovu spektakularnu priliku odlučila ni manje ni više nego za šljokičavo odelo, a ispod njega je ponela providnu bluzu. Na sve to, na sceni je pevala potpuno bosa

Madam
Maria Laura Antonelli/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia 

 U galeriji ispod pogledajte i ostale kreacije samih takmičara.

Tony Clifton / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Maria Laura Antonelli/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia sanremo festival modne kreacije