Godina za nama jes bila teška i haotična. Prebrodili smo nedaće poput karantina, straha od zagrljaja, prevazišli smo strah od izlaženja iz stana, renovirali životne prostore i naravno šopingovali online. 

Možda neke od komada koji će biti trendovi za predstojeću sezonu, čuvate u staroj fioci ili tek treba da krenete u potragu za njima... Otkrivamo vam koje modne trendove je neophodno propratiti za proleće koje je pred nama.

1. Crop top

Odličan način da pokažete da ste u fizičkoj formi. Kako je poslednjih godina ponovo usvojena moda 90-ih, crop topovi nikada nisu bili popularniji nego danas!

2. Puf rukavi

Trend puf rukava zaživeo je 2018. godine, kada se na modne piste vratila moda 80-ih. Lako ih možete prilagoditi svom stilu u zavisnosti od modnog komada koji preferirate: košulju, haljinu, džemper... Poslovnom izdanju daće potrebnu šik notu, a efekat će biti instant vidljiv! 

Street style brendovi pršte od ovog trenda, stoga vam neće biti teško da pronađete svoj savršeni balon rukav.

3. Izrezi

Pojava neobičnih izreza na odeći znači još jedan bljesak kože i to na najrazličitijim mestima. Bokovi, butine i struk su mesta sa najčešćim izrezima brendova Fendi, Isabel Marant, Versace i Kenzo. Ovaj trend su, pored svetskih, i naše domaće influenserke vrlo rado propratile. 

4. Providni materijali

Iako je popularnan već sezonama, nažalost nije svačija šoljica čaja, ali ova sezona sa sobom donosi čitav niz novih kul načina da prihvatite ovaj trend. Poznati brendovi poput Balmain-a i Fendi-ja obožavaju providne komade koje često dodaju kao sloj maxi haljine, dok Dior i Alberta Ferreti praktijuju slojevite poluprozirne maksi haljine preko bikinija za šik momenat kao iz 70-ih.

5. Šljokice 

Najmoćnije oružje koje devojke mogu da koriste kako bi nesumnjivo izmamile poglede jesu šljokice. Nije važno koji komad odaberete ukoliko on na sebi ima šljokice sigurno ćete izgledati impresivno. Ponuda je danas zaista velika, pa vam potraga za omiljenim komadima sa šljokicama, poput haljina, suknji, bluza, pa čak i blejzera, neće biti zahtevna! 

6. Dvoslojni kaiš  

Kaiš ili vezica na struku udružuje gornji deo sa dole svilenkastim midi suknjama ili širokim pantalonama. Popularan trend na plažama sa bikinijima, ali i na ulici u kežual varijantama. 

7. Pastelni tonovi

I ove sezone nastavljaju da dominiraju, nama omiljene - pastelne nijanse boja. Njihova nežnost ne odoleva vremenu. Posebno odgovaraju svim bojama kože, bilo da nosite jorgovan ljubičastu, nežno žutu, menta zelenu, ili još bolje – sve tri zajedno. Pored romantičnog izgleda, vaš stajling uklopiće se u opuštenu i vedru atmosferu proleća.

8. Široke pantalone

Široke i prevelike ležerne pantalone ovog proleća su osnova garderobera svake moderne dame. Ove pantalone su idealne zbog svog kroja za tople prolećne dane i možete ih nositi na bezbroj načina.

9. Mrežica

Trend inspirisan mrežom za pecanje ne jenjava. Ovaj komad odeće sigurno imate u ormanu od pre nekoliko godina, a način na koji ga Dior kombinuje preko bikinija nam pokazuje da nam je leto sve bliže. 

 Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas