Kako letu i godišnjim odmorima polako dolazi kraj, možda još niste razmišljali o svom povratku u gradski ritam. Ipak, modni blogeri, TikTok influenseri i stilisti već neko vreme predviđaju jesenske trendove. Inspirisani kolekcijama luksuznih brendova sa početka godine i aktuelnim stilovima na društvenim mrežama, ove sezone izdvaja se nekoliko ključnih boja, krojeva i estetika koje ne smete propustiti.

Jedan od najistaknutijih trendova ove jeseni je „dusty pink“ (prljavoroza) boja, koja se može opisati kao meka, prigušena nijansa roze sa blago sivkastim tonom. Ova boja donosi dozu hladnoće i sofisticiranosti, a njen tamniji srodnik, „dusty rose“, dodaje tople smeđe ili ljubičaste tonove. U poređenju s prošlogodišnjim „barbiecore“ trendom, koji je favorizovao živahnije ružičaste nijanse, ove prigušene boje nude elegantniji i ozbiljniji izgled.

Stella McCartney
x / Avalon / Profimedia 

Povratak klasičnih nijansi

„Dusty pink“ i „dusty rose“ već su nekoliko puta bile u modi, kako u dizajnu interijera, tako i u modi. Pastelne nijanse su doživele svoj vrhunac u 70-im godinama, dok su ove suptilnije varijante ružičaste i ljubičaste ponovo postale popularne tokom 2010-ih. Ove boje će biti među najpoželjnijim izborima i ove jeseni, što su potvrdile prestižne modne kuće kao što su Fendi, Stella McCartney, Chloe, Acne Studios, Simone Rocha i Erdem, koji su ih uključili u svoje nove kolekcije za jesen/zimu 2024.

Fendi prljavoroza rolka
AAF/CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

Saveti za stilizovanje

„Dusty pink“ je savršena za kombinovanje sa metalik detaljima ili zemljanim tonovima. Takođe, ova boja se lepo uklapa s Pantoneovom hit bojom za 2024., „peach fuzz“, koja nudi sličnu nežnu varijantu ružičaste. Inspiraciju za vaš jesenski stil možete potražiti u izlozima sa vodećih svetskih modnih nedelja, gde ćete pronaći mnoge uzbudljive lookove u ovim romantičnim nijansama.

Stella McCartney
x / Avalon / Profimedia 

Pronađite svoj idealan stil za nadolazeće mesece i obogatite svoju garderobu s ovim trendi bojama koje obećavaju da će uneti dašak sofisticiranosti i elegancije u svakodnevni izgled.

Chloe revija
Zeppelin / Avalon / Profimedia