Jako zanimljiv posao, moramo priznati. Ovo dvoje ljudi, vereni i pred venčanjem, rade zajedno već nekoliko godina u modnom dizajnu za mnoge brendove, fokusirajući se na torbe i aksesoare. Bastiani je tehnički konsultant koji stvara prototipove, a Rivituso je dizajner skica i proizvoda.

Šta je suština?

Njih dvoje pretvaraju iskorišćena pakovanja i ambalaže od Amazona, Mekdonaldsa i ostalih poznatih brendova u torbe i torbice po uzoru na luksuzne modele poput Prade, Diora... “To je način da pokažemo naše viđenje održive prirode“, piše Rivituzo. Dizajn je neobičan. Za one koji vole torbe na rame, tu je Fendi baguette torba, pedantno urađena od braon Mekdonalds kese, sa logoom kompanije u vidu zlatnog luka kao kopče na torbi. Jednom su napravili minijaturnu torbu od kese marke Chanel, po kojoj je svuda bio logo ove francuske modne kuće.

Prva u nizu:

Njihova prva kolekcija se sastojala od torbi za svaki dan napravljenih od običnih plastičnih kesa.


Kako su počeli?

Sve je počelo pre nekoliko godina, kada je ovo dvoje ljudi odlučilo da pomeri granice svoje kreativnosti. Prva je bila velika torba Balenciaga Bazaar, napravljena od Tesco kesa za kupovinu. “Izazov je bio mešanje i uklapanje nečega iz svakodnevnog života i legendarnog modnog sveta, kao i mogućnost njihove zamene.“ Njihova prva kolekcija se sastojala od torbi za svaki dan napravljenih od običnih plastičnih kesa.

Kovid 19 je zatvorio mnoga tržišta i označio novo poglavlje u stvaralaštvu ovo dvoje ljudi

Kada je krenula kriza zbog pandemije, Rivituso i Bastiani su gledali kako od relativno ničega naprave nešto. Istražili su svoje okruženje i odlučili da iskoriste sve materijale koji su im bili dostupni kod kuće. “Voleli bismo da inspirišemo ljude da stvaraju, a ne samo troše, kao i da poznati brendovi usvoje ovu našu viziju.“, piše Rivituso.

Dobre vesti

Ove reciklirane torbe mogu stvarno da se koriste. U početku su morali da ih ojačavaju metalnim delovima i stavljaju im kožne kaiševe, ali sada pokušavaju da svoje torbe potpuno prave od reciklirane ambalaže. 

Ipak, još uvek ne možete da ih kupite. Međutim, mladi kreatori su i to počeli da razmatraju, pa nam samo ostaje da sačekamo i vidimo da li ćemo moći da im se divimo samo online ili ćemo postati i jedni od vlasnika ovih nesvakidašnjih, recikliranih torbica.