Prošlog decembra stručnjaci iz Pantone Color Instituta tradicionalno su najavili glavnu boju za narednu godinu, koja će dominirati trendovima u svetu mode, lepote i dizajna enterijera. Titulu je ponela "Viva Magenta", upečatljiva ružičasta nijansa koja je zaista uživala veliku popularnost poslednjih meseci. Cela roze priča se uklapa i u trend „barbiecore” estetike, koji je svoj vrhunac dosegao premijerom dugo očekivanog Mattelovog filma o kultnoj Barbi lutki.

Ipak, čini se da bi ove jeseni i zime vladavini roze mogao doći kraj. Prema predviđanjima modnih blogera, urednika i TikTokera, uskoro će biti zamenjena drugom, ništa manje živopisnom bojom – „cherry“ crvenom. Ova svetla, primarna boja u februaru se izdvajala na revijama luksuznih modnih kuća na Nedeljama mode.

Crveni komadi privukli su pažnju u jesenjim kolekcijama Valentina i Fendija, a čini nam se da je na Jacquemus reviji u Versaju ovog jula bilo sve u znaku trešnje. Sama kolekcija obilovala je crvenim komadima - od nove hit torbice do romantičnih haljina, dok se motiv trešnje našao na šarmantnim akcentima poput ogrlica i minđuša.

S obzirom da u našoj garderobi za hladne dane često dominiraju tamne boje, ne sumnjamo da će ova boja uneti jedinstvenu dozu razigranosti i dobrog raspoloženja outfitima. Takođe, ne sumnjamo da će ovaj trend oduševiti ljubiteljke klasičnog, ženstvenog stila, kao i sve one kojima je „barbiecorea” jednostavno dosta.

Bonus video

NE BACAJTE STARU ODEĆU! Evo kako da je stilizujete za čistu desetku TikTok/summerjadestyle