Verujemo da se primetile da je jedan isti odevni predmet samo vrti među IT devojkama, supermodelima i članovima kraljevske porodice. Dosta je upečatljiv zbog svoje zelene boje, a svako novo intrpretiranje svakako ga čini komadom vrednim priznanja "must have".

Još u septembru, Bela Hadid je prošetala na reviji Viktorija Bekam za proleće 2023. noseći pomenutu midi haljinu boje limete, a zatim je isti model haljine ovog leta postalo poznat u krugovima slavnih ličnosti, pojavljujući se svuda: od ceremonije krunisanja do turnira Vimbldon.

Viktorija Bekam je tradicionalno najbolja ambasadorka sopstvenog brenda, i naravno, prva je nosila istaknutu zelenu midi haljinu direktno sa piste, uparivši je sa crnim kožnim čizmama za izlazak sa suprugom Davidom u Njujorku, već u oktobru. Samo tri meseca kasnije, Kendal Džener nosila je IT haljinu u Nobu restoranu u Dubaiju, stilizujući je upravo onako kako ju je njena bliska prijateljica Bela prošetala na pisti: u paru sa crnim kožnim operskim rukavicama, zalizanom kosom i crnim kožnim čizmama brenda The Row.

kraljica Leticija
Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia 

U maju, haljina se ponovo pojavila na radaru, ovog puta na španskoj kraljici Leticiji, koja je prisustvovala svečanom prijemu u u Bakingemskoj palati uoči same ceremonije krunisanja kralja Čarlsa III. Naravno, ovo je bio i diplomatski izbor španske kraljice, koja je svoj izgled unapredila dodajući dijamantski broš u obliku mašne, a zaokružila ga parom klasičnih cipela sa stileto potpeticom od brušene kože.

Imajući u vidu to da je haljina iz prolećne kolekcije - popularni komad savršeno je prilagođen događajima na otvorenom, kao i sezoni venčanja, a limeta nijansa zelene boja ostaje večni trend - eto savršene modne inspiracije za predstojeće dane!