Iako su status modnog klasika zaslužile zahvaljujući svojoj svestranosti i višesezonskoj dominaciji, klasične slip haljine u duhu 90-ih ove sezone će ustupiti mesto malo prefinjenijim verzijama. Jednu od njih, takođe sa sopstvenim potpisom, ovih dana se londonskim ulicama šeta slavna Viktorija Bekam.

Ako bi stil Viktorije Bekam morao da se opiše jednim modernim komadom - osim njenih prepoznatljivih crnih naočara - to bi definitivno bila slip haljina. Povodom lansiranja nove linije proizvoda za njen beauty brend, bivša spice girl okrenula se drugom modelu, jednako laskavom i šik.

Viktorija Bekam je pronašla idealnu alternativu slip haljini

Za jedno veče, slavna Britanka se odvažila na nove modne horizonte, pronašavši dostojnu zamenu za slip haljinu u roze modelu midi dužine sa laskavim plisiranim detaljem u struku.

Viktorija Bekam je pronašla idealnu alternativu slip haljini.
Ben Eade / Goff Photos / Profimedia 

Reč je o modelu sa njene prve revije u Parizu koja je održana u septembru prošle godine, manekenka ju je nosila na modnoj pisti, u kombinaciji sa čipkanim rukavicama, satenskim sandalama i belom clutch torbicom sa puno dugih resica.

viktorija bekam haljina.
Agence / Bestimage / Profimedia 

Nekoliko meseci kasnije, Rouzi Hantington-Vajtli je do detalja usvojila siluetu kako bi prisustvovala reviji slavne Britanke u Parizu, gde je predstavila kolekciju za novu sezonu jesen-zima.

U poređenju sa modelima inspirisanim negližeima, koji su proteklih sezona ubedljivo potresli modnu scenu, mnogi brendovi, poput Viktorije, danas nude nešto drugačije siluete satenskih haljina, sa uglađenim detaljima koji ih čine svestranijim nego ikada ranije.

U poređenju sa izuzetno popularnim slip haljinama na tanke bretele i u duhu 90-ih, nove verzije u kombinaciji sa blejzerom lako će se prilagoditi poslovnom stilu oblačenja.

Izvor: tportal.hr