U svetu mode postoje ljubavi koje prevazilaze prolazne trendove i postaju prava strast, a u slučaju Dženifer Lopez ta neraskidiva ljubav odnosi se na brojne verzije patikaAir Jordan 1. Fascinacija ovim kultnim modelom ju je vodila da ih ugradi u svoj lični stil i svaki izgled.napravi savršen izgovor da ih nosi.

Bilo da ide u teretanu ili šeta ulicama Los Anđelesa, latino diva je pokazala da za nju Air Jordan patike nisu samo ikonične, već i način da izrazi da, šta god da se desi, ona nastavlja da bude Dženi iz bloka.

Dženifer Lopez u air jordan patikama.
Stoianov-biag / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Osim epske istorije patika (prikazanog u filmu 'Air' u režiji Bena Afleka), jedan od najznačajnijih aspekata Air Jordan patika je savršena kombinacija urbanog stila i udobnosti. Možda iz tog razloga, Dženifer Lopez, čiji rad zahteva visok nivo energije i konstantno kretanje, ove patike su omiljeni izbor.

Pošto ne prati slepo trendove, svoje omiljene Air Jordan 1 patike kombinuje sa komadima od duge pletene haljine do trenerki i sportskih kompleta u znaku hulahopki.

Nije iznenađujuće što su ove Nike patike odavno prevazišle svoje poreklo povezano sa poljem košarke i postale prava ikona svog vremena. Njihov inovativni dizajn i jedinstvena estetika osvojili su generacije ljubitelja sportske obuće. Kao pripadnica sveta poznatih, latino diva je pomogla da se dodatno ojača status Air Jordan patika kao suštinskog elementa u svetu savremene mode.

Dženifer Lopez u džordankama.
BauerGriffin / INSTAR Images / Profimedia 

Nakon što su lansirane 1984. godine, ove legendarne patike osvojile su milione kupaca širom sveta. U stvari, njihova impresivna prodaja je daleko premašila Nikeove prvobitne prognoze.

„Kada smo potpisivali ugovor, očekivanja čelnih ljudi Nikea su bila da do kraja četvrte godine od potpisivanja ugovora uspeju da prodaju patike u vrednosti od tri miliona dolara“, otkrio je Majklov bivši agent Dejvid Falk. u dokumentarcu, uz napomenu da je u prvoj godini uvođenja linije Air Jordan prodao patike u vrednosti od vrtoglavih 126 miliona dolara.

Shutterstock Latino diva važi za modnu ikonu