Cikličnost modne industrije redovno rezultira vraćanjem trendova koje često želimo da ostavimo u prošlosti. To je slučaj sa mnogim komadima s početka 2000-ih koji uživaju u novih pet minuta slave

Vrtoglavom brzinom, kul komadi postaju zastareli i ponekad ih zamenjuju dijametralno suprotni stilovi. To smo posebno videli kod skinny farmerki, izbačenih iz garderobe it devojaka u korist širokih pantalona i farmerki opuštenijih silueta. Ali, kao što znamo, moda je večni ciklus koji neprestano briše ostatke prošlosti, modernizujući ih i dodajući im aktuelne detalje.

Poslednje dve godine obeležio je povratak Y2K stila u naše garderobe: crop topovi, farmerke širokih nogavica, minijaturne torbe na ramenu, minice i komadi niskog struka pomeli su piste mnogih modnih revija. Štaviše, određeni komadi specifični za kasne 2000-te i rane 2010-te nedavno su dobili zeleno svetlo od modnih kreatora, kao što su omražene UGG čizme.

Evo komada koji su do sada bili demode i koje bi ove godine trebalo da vidimo (ponovo) svuda.

Najlonke sa dezenom

Nakon godina vladavine jednostavnih modela crnih čarapa, one u znaku efektnih dezena ponovo će uživati u pet minuta slave. Više od funkcionalnog komada koji se koristi za nošenje suknji i haljina na niskim temperaturama, najlonke se smatraju efektnim dodatkom stajlingu.

Uske pantalone

Da, nakon širokih nogavica i prevelikih silueta, u modu bi trebalo da se vrate uski krojevi. To će posebno biti slučaj sa pantalonama skinny kroja, što smo u velikom broju slučajeva videli na nedavnim revijama, poput Copernija, skandinavskog brenda Acne Studios, Zimmermanna ili Rotatea. Skinny pantalone takođe počinju ponovo da se pojavljuju na nogama trendseterki i modnih influensera.

Grejači za noge

Ovaj trendi komad iz osamdesetih vratio se na modnu scenu 2000-ih. Zahvaljujući trenutnom balletcore pokretu, koji se sastoji od komada specifičnih za balerine, ali i povratku Y2K mode, grejači za noge su ponovo vrhunski dodatak.

Maxi suknja

Od vune, teksasa, svile ili satena, suknje do poda nikada nisu bile poželjnije, a kao što je slučaj sa mnogim aktuelnim trendovima, vrhunac popularnosti su doživele početkom milenijuma.

Haljine bez bretela

U poređenju sa popularnim verzijama s početka milenijuma, haljine bez bretela danas su usidrene u minimalističkom i elegantnom stilu. Elegantnije nego ikad, sa midi dužinom koja izdužuje siluetu, nesumnjivo će postati odevni trend godine.

Cargo torbe

Još jedan povratnički trend ove godine dolazi sa početka 2000-ih, a reč je o takozvanim cargo modelima torbi. Kao i pantalone i suknje istog imena, glavna karakteristika cargo torbi su veliki džepovi.